Un alt candidat USR-PLUS se retrage din cursă: Am vrut să fac bine. Constat că nu se poate

Laurentiu Gheorghe | 11.04.2019

Oana Popescu, fost secretar de stat pentru afaceri europene la Ministerul Muncii, candidată pe lista USR-PLUS pentru europarlamentare, anunță că se retrage din cursa pentru alegerile europarlamentare.

Pe aceeași temă

Motivul îl constituie dorința ei de a face mai mult bine, mai multor oameni, ceea ce a constat că deocamdată nu este posibil. Decizia ei vine după ce, acum câteva zile, alt membru PLUS, Valeriu Nicolae, a anunțat că părăsește partidul condus de Dacian Cioloș.

„Am renunțat la candidatura la europarlamentare pe listele Alianței 2020. Am participat la acest proces considerând că voi avea astfel ocazia să fac mai mult bine, mai repede, mai multor oameni. Am constatat că - cel puțin momentan - nu este așa. Prefer să ocup locul care consider că îmi oferă cel mai bun context să-mi folosesc la maximum capacitățile, iar acest loc rămâne, deocamdată, societatea civilă, mediul profesional de analiză, de politică internațională, de comunicare”, a anunțat, pe Facebook, Oana Popescu, membru PLUS.

Ea a mai comentat că va continua să sprijine alianța USR-PLUS.

„Sper că PLUS și USR să fuzioneze, să crească, să devină o construcție sustenabilă, pentru că politica românească are nevoie de asanare și de schimbare de paradigmă. Voi continua să încerc să construiesc un mediu politic care, în alt moment, să îmi ofere contextul propice de a face tot ce știu mai bine în serviciul public - iar atunci voi reveni și mă voi implică din nou”, mai spune ea.

Oana Popescu precizează că retragerea ei nu are nicio legătură cu demisia lui Valeriu Nicolae din PLUS, anunțată recent, și că nu crede că motivele lor coincid, fiind vorba despre o „nefericită suprapunere”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22