Un Congres PSD pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă „el lider maximo” al social-democraților

Laurentiu Gheorghe | 29.06.2019

Ceea ce era aproape imposibil de imaginat cu nicio lună în urmă, sâmbătă se desfășoară lucrările Congresului extraordinar al PSD care va consfinți înscăunarea Vioricăi Dăncilă în poziția de lider absolut.

Pe aceeași temă

După CEx-ul de vineri, Viorica Dăncilă a suferit aparent o înfrângere nereușind să impună ca secretarul general să fie desemnat în cadrul conducerii executive a partidului și nu votat de congres. Însă alegerea triumviratului - președinte, președinte executiv și secretar general într-un singur tur îi dă garanția premierului că își va putea impune oamenii cu care își dorește să lucreze.

La Congres Dăncilă a venit la congres însoțită de Fifor și Teodorovici, candidați la funcțiile de secretar general și președinte executiv.

„Am stabilit modul de desfăşurare a congresului, modificările pe care le vom face în statut şi am validat candidaturile pe cele trei funcţii care vor fi votate mâine în cadrul congresului”, a precizat preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, la finalul CExN.

Dăncilă a spus că pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt înscrise patru persoane, iar toate cele patru candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv Naţional. Ea a menţionat că pentru funcţia de preşedinte al PSD au mai fost două candidaturi, dar care nu îndeplinesc condiţiile şi nu au fost supuse votului în CExN.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Candidaturile lui Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă nu au îndeplinit condiţiile de eligibilitate.

La funcţia de preşedinte executiv s-au înscris patru social-democraţi. Lupta se va da între Eugen Teodorovici și Daniel Suciu, susținut inițial de Dăncilă care ulterior se pare că-l preferă pe Teodorovici.

Vineri, după ședința CEx, Eugen Teodorovici își retrăsese candidatura la funcția de președinte executiv, după care, sâmbătă dimineață a revenit asupra deciziei și intră în cursa pentru a doua poziție în partid.

Pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe, după ce Marius Dunca s-a retras.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22