Un copil sărută picioarele unui baron PSD, care se credea Iisus Hristos

E.b. | 10.03.2017

Florin Tecău,(PSD), fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, apare într-o imagine, în care se vede că acceptă ca un copil să îi sărute picioarele. El este îmbrăcat în togă împărătească roșie, cu broderii.

Pe aceeași temă

 

 

Fotografia a fost făcută la Biserica Armenească din Pitești, în 2015, cel mai probabil la o slujbă din Joia Mare, scrie Jurnalul de Argeș.

 

În calitatea sa de șef al județului, Florin Tecău a fost invitat la acea slujbă de arhiepiscopul armean Datev Hagopian și de fostul paroh al bisericii din Pitești, preotul vicar Bogdan Ezras

 

Momentul cu pricina a avut loc după ce Florin Tecău a fost implicat într-un scandal sexual de pe Facebook. 

 

Cred că era în Săptămâna Mare, când se face chestia aia în Săptămâna Mare. Am fost invitat de arhiepiscopul Armeniei la București, care a venit aici, în Argeș. (...)  Ăsta îl fac și ortodocșii... Spălarea picioarelor este un ritual care se face în săptămâna mare, atunci când Hristos a spălat picioarele apostolilor, mi se pare. (...) Din câte am înțeles, biserica armeană are aceleași principii ca și biserica ortodoxă, nu diferă în credință și în ritualuri. Ai văzut biserica înăuntru? Mie mi se pare un monument de cult extraordinar. Atunci am avut și niște discuții, ei vroiau, de fapt, să atragă niște fonduri europene să o reabiliteze. (...) Acolo, slujba a fost în limba lor. Eu nu am înțeles nimic. Au ales un copil și au zis să vin acolo. Ei m-au invitat și eu am acceptat invitația, a explicat fostul președinte al CJ Argeș, pentru Jurnalul de Argeș.

*******************

 

Situaţia aduce aminte de un alt episod, din anul 2014, atunci când Liviu Dragnea, vicepremier în acel moment,  a primit Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” de la Patriahul Daniel, pentru ajutorul acordat unor biserici. Patriarhul îi cântă lui Dragnea "Vrednic este...".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22