Un fost procuror DNA pleaca la Chisinau pentru a sprijini lupta anticoruptie

Tudor Despina | 15.09.2015

Mariana Alexandru este procurorul roman pe care Bucurestiul l-a trimis in Republica Moldova, cu acordul Uniunii Europene, pentru a sprijini la solutionarea unor dosare.

Pe aceeași temă

Mariana Alexandru a instrumentat dosare importante in Romania, “Gala Bute” fiind unul dintre ele, ea ajungand marti la Chisinau, potrivit Unimedia, citata de Ziare.com.

 

Ea ar urma, de asemenea, sa ajute la implementarea de bune practici europene in domeniul Justitiei intr-o tara macinata de coruptie si scandaluri privind furturi din bani publici.

 

Fost procuror-sef adjunct al Sectiei II din Directia Nationala Anticoruptie, Mariana Alexandru a cerut eliberarea din magistratura prin pensionare in septembrie 2014.

 

Alte dosare instrumentate sunt cele care i-au inchis pe Adrian Nastase, Catalin Voicu sau Monica Iacob Ridzi.

 

Venirea procurorului roman, anuntata la Chisinau

 

De altfel, vestea ca un procuror roman va ajunge la Chisinau a fost facuta publica inca de saptamana trecuta. Atunci presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, a anuntat cu privire la sosirea Marianei Alexandru.

 

"Nu mai este un secret pentru nimeni cat de dezamagiti sunt cetatenii acestei tari de situatia din justitie. In acest sens, vreau sa fac un anunt. Saptamana viitoare, pe 15 septembrie, in Republica Moldova vine un procuror din Romania, cu experienta DNA, care va sta alaturi de ai nostri, va examina dosare de rezonanta, le va revizui pe unele.

 

S-a tot vorbit ca DNA trebuie sa treaca Prutul. Putem spune ca o prima randunica va veni saptamana viitoare. Noi putem vorbi mult despre demisii la nivel de conducere, dar daca nu schimbam sistemul, n-avem nicio sansa", a declarat Candu, in cadrul unei conferinte de presa.

 

La Chisinau se afla in aceasta perioada si procurorul-sef adjunct al DNA. Calin Nistor participa marti si miercuri la conferinta “Anticoruptie: Situatia actuala si studiul de caz al Romaniei”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: red[email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22