Un guvern minoritar PNL este respins de USR. Întâlnire între PSD și PNL la Vila Lac

Laurentiu Gheorghe | 26.10.2021

Propunerea de armistițiu lansată de PNL e respinsă de USR care dorește refacerea coaliției. În schimb, PSD a început negocierile cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă.

Pe aceeași temă

UPDATE Marți seară are loc o întâlnire între delegația PSD, Cîțu și Ciucă pentru susținerea unui guvern minoritar sau chiar intrarea la guvernare a social- democraților. PSD a transmis că vrea ca PNL să-și asume cele 10 propuneri ale PSD.

Din delegația PSD fac parte Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu.

„România are nevoie de o majoritate, care este posibilă, nu de un guvern minoritar. USR poate face parte dintr-un guvern cu Ciucă premier. Acesta este apelul pe care îl fac și colegilor de la PNL și UDMR. Haideți să ne așezăm la masă să discutăm pentru ca România să fie condusă stabil. Un guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate”, a declarat liderul USR Dacian Cioloș după întâlnirea cu membrii USR.

”Haideţi să ne aşezăm la masă, să construim o majoritate cât mai repede posibil, pentru ca România să fie guvernată stabil”, a spus Dacian Cioloş, ca răspuns la solicitarea de armistiţiu cerută de Nicolae Ciucă, prin vocea preşedintelui PNL Florin Cîţu.

La rândul său, PSD a reacționat și el foarte rapid, liderul partidului Marcel Ciolacu refuzând oferta PNL despre care spune că este „total opusă ideii de armistițiu”.

„Din păcate, președintele PNL a subminat din start șansele oricărei continuări a discuțiilor și a tratat cu indiferență măsurile propuse de PSD pentru români și firmele românești. Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime. Însă, Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României, așa cum a făcut și cu dezastrul sanitar, explozia prețurilor la energie sau haosul din educație. Rezultatul acțiunilor sale iresponsabile continuă să facă victime în fiecare zi: românii mor, firmele mor, la fel și viitorul țării când sunt închise școlile.

PSD consideră că un armistițiu politic este absolut necesar, dar unul probat prin fapte concrete ale partidelor care au produs actuala criză politică.

Astfel, dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente, atunci și PSD se va alătura acestui demers”, a transmis PSD

Context

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat marți că premierul desemnat Nicolae Ciucă le-a trimis liderilor de partide o propunere de armistițiu pe o perioadă determinată, pentru a susține guvernul minoritar Ciucă.

”Azi, premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor un document, un armistițiu, prin care toate partidele vor susține acest guvern minoritar pe o perioadă limitată și vom susține în Parlament până trecem de această iarnă. Între timp avem timp să discutăm. Venim cu acest document, îl semnăm toți liderii politici. Dacă liderii politici nici acum nu înțeleg să deblocăm criza, ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a spus Cîțu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22