Un jandarm și mai mulți polițiști, răniți după ce au fost atacați de romi cu lopețile, la Codlea

Redactia | 21.04.2020

Un jandarm și mai mulți polițiști au fost atacați cu lopeți într-un cartier de romi din Codlea (Brașov), unde au intervenit într-o încăierare între două bande rivale.

Pe aceeași temă

UPDATE - Patru persoane, reținute

Patru persoane, bănuite că au fost implicate, luni, în scandalul de la Codlea, pentru a cărui aplanare a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine, au fost reţinute de poliţişti, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

Conform sursei citate, forţele de ordine, poliţişti şi jandarmi, au intervenit, într-un cartier din Codlea, pentru a restabili ordinea şi liniştea publică, după ce "membrii a două familii s-ar fi agresat verbal şi fizic, folosind obiecte contondente şi pietre".

"În urma intervenţiei forţelor de ordine, o parte dintre persoanele implicate au devenit recalcitrante, manifestându-se violent faţă de lucrătorii de poliţie locală şi jandarmerie, rezultând vătămarea corporală a patru dintre acestea. Persoanele bănuite că au participat la conflict au fost conduse la audieri, poliţiştii efectuând cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", a arătat IPJ Braşov.

***

Potrivit brasovstiri.ro, scandalul a avut loc în cartierul Mălin din Codlea, unde mai multe persoane au început să se bată în stradă.


Polițiștii locali au ajuns primii și au încercat să-i despartă pe romii care se loveau cu obiecte contondente, apoi la afața locului au fost trimise și alte echipaje de polițiști și jandarmi. Doi polițiști au fost loviți cu lopețile în cap de către scandalagii.


Conform Inspectoratului Județean de Jandarmi Braşov, s-a intervenit pentru aplanarea unui conflict într-o comunitate de romi, pentru dispersarea scandalagiilor fiind folosite substanţe iritante, scrie Agerpres.


Din primele informaţii, un jandarm ar fi fost lovit în cap cu un obiect contondent, starea acestuia nefiind însă gravă.


Poliția Brașov a anunțat că în total 4 forţe de ordine au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar două persoane implicate în incident au fost transportate la spital.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22