Un judecator CSM cere sesizarea IJ dupa declaratiile premierului. Victor Ponta ii raspunde

T.d. | 02.06.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce judecatorul CSM Alexandru Serban a cerut sesizarea Inspectiei Judiciare fata de declaratiile facute de premier in privinta condamnarii lui Liviu Dragnea, Victor Ponta reactioneaza.

Premierul Ponta a spus luni seara ca judecatoarele din cazul Dragnea, daca l-ar fi achitat pe social-democrat, ar fi fost arestate.

"Este (tensiune în PSD - n. red.), bineînțeles că este pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta, absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea că am făcut referendum de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți. Ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire pentru că e o nedreptate care ni se face", a declarat Ponta.

CITESTE SI: Presedintele ICCJ si ministrul Justitiei critica declaratiile premierului cu privire la condamnarea lui Liviu Dragnea

Ca raspuns la afirmatiile facute de premier, judecatorul Alexandru Serban, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, a cerut sesizarea Inspectiei Judiciare.

Initiativa a provocat o noua reactie a sefului Executivului.

Un domn judecator Șerban de la CSM e supărat și mă reclamă că am comentat decizia în cazul Dragnea! Domnule judecător, colegul dvs din CSM Danileț a comentat repetat la televiziune decizia în cazul "Mariana Rarinca"! Evident că v-ați făcut că plouă!, scrie Ponta pe Facebook.

Premierul continua si arata ca: “Deci să înțelegem - cine e prieten și coleg cu dvs (din "Sistem" adică) are voie, noi ceilalți nu! Corect? Spuneți direct și ne supunem!”.

Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de 3 ani, în dosarul Referendumul, în care DNA a cerut închisoare cu executare. Decizia nu este definitiva şi poate fi atacată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22