Un judecător pensionat recent, milionar în euro și cu 6 apartamente, numit secretar de stat la MJ

Redactia | 05.11.2021

Fostul judecător George Cătălin Șerban, pensionat în octombrie 2021 din magistratură, a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiției, prin decizie a premierului Florin Cîțu.

Pe aceeași temă

În ultimul an, George Cătălin Șerban a fost secretar general al CSM. Potrivit declarațiilor sale de avere, el a devenit director al Direcției Documentare, Legislație și Contencios din cadrul CSM în 2019, anul în care șefa CSM era judecătoarea Lia Savonea, scrie G4Media.

Înainte să ajungă în CSM, judecătorul George Cătălin Șerban a fost președinte al Tribunalului Călărași. Soția lui, Angelica Valentina Șerban, este notar în Călărași.

Județele Călărași și Prahova sunt fiefurile vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu, actual președinte al CJ Prahova. De altfel, surse din magistratură au precizat pentru G4media.ro că fostul judecător George Cătălin Șerban este un apropiat al vicepreședintelui PNL, Iulian Dumitrescu.

Potrivit declarațiilor sale de avere, fostul magistrat este milionar în euro. Împreună cu soția notar, are depozite, conturi, obligațiuni și asigurări de peste 1,5 milioane de euro.

Împreună cu copiii, fostul magistrat, actual secretar de stat în MJ, deține 6 apartamente în București și Călărași.

Fostul președinte al Tribunalului Călărași, George Cătălin Șerban, a fost acuzat de judecătoarea Nicoleta Dumitru, fostă vicepreședinte al Tribunalului Călărași, că ar fi amenințat-o după ce a emis mandate de interceptare și supraveghere audio-video într-un dosar instrumentat de DIICOT care viza un șofer al Tribunalului Călărași.

Judecătoarea a formulat acuzațiile în timpul unei audieri la CSM.

Potrivit judecătoarei Dumitru, în timpul măsurilor de supraveghere, ar fi fost surprinși mai mulți magistrați, actuali și foști membri CSM, în diverse ipostaze nepotrivite cu profesia.

Judecătoarea a declarat că președintele (pe atunci) al Tribunalului Călărași, George Cătălin Șerban, ar fi reclamat-o apoi la Inspecția Judiciară.

Numele fostului judecător George Cătălin Șerban figurează pe lista șefilor de instanțe care în martie 2019 au condamnat protestele magistraților împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE-UDMR la legile Justiției.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22