Un magistrat și cleric iranian, acuzat de luare de mită, a căzut de la etajul unui hotel bucureștean

Laurentiu Gheorghe | 19.06.2020

Gholem Reza Mansouri, cleric și magistrat iranian, pe numele căruia era emis un mandat internațional de arestare, a murit după ce a căzut de la etajul superior al unui hotel din centrul Bucureștiului.

Pe aceeași temă

Judecătorul iranian a fost găsit mort la parterul imobilului după ce a căzut în gol în holul interior.

Poliția română a anunțat incidentul printr-un comunicat, fără să facă însă publică identitatea bărbatului care a murit. „Astăzi, la ora 14:30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepția unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând”, arată Poliția. Surse judiciare au declarat pentru G4Media că este vorba de magistratul iranian.

Gholem Reza Mansouri urma să afle pe 10 iulie verdictul Curții de Apel București în privința extrădării sale, cerută de guvernul din Iran, potrivit Radio Europa Liberă.

El era acuzat în țara sa că ar fi luat mită 500.000 de euro pentru a scăpa de închisoare un oficial din Teheran, motiv pentru care Iran l-a dat în urmărire internațională. Gholem Reza Mansouri este acuzat de militanții pentru drepturile omului de torturarea și încarcerarea ziariștilor independenți după ce în 2013 a decis arestarea a 20 de jurnaliști într-o singură zi.

El a venit în România din Germania și a fost arestat în baza mandatului Interpol. Ulterior, magistrații l-au eliberat din arest și l-au plasat sub control judiciar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22