Un membru al CA al TVR acuza presiuni: Am primit amenintari de genul: Te LICHIDAM, esti pe muchie, avem ok de sus

T.d. | 13.02.2015

Pe aceeași temă

Un jurnalist si membru al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) acuza presiuni in procesul de evaluare a managerilor din Televiziunea Publica. “Am fost amenintat cu apostrofari de genul: <<Te lichidam, avem ok-ul de sus>>, <<Suntem cu ochii pe tine>>, <<Esti pe muchie>> etc.”, sustine Adrian Bucur.

Jurnalistul vorbeste despre oameni cu “probitate morala indoielnica”, ale caror nume “apar in stenograme DNA”.

"Încă din prima zi de interviuri, au fost făcute presiuni asupra mea cu scopul de a reveni asupra notelor pe care am considerat de cuviinţă să le acord unor manageri care, nu doar în opinia mea, nu au performat, ba chiar au adus televiziunea publică într-o situaţie mai proastă decât era acum doi ani. Am fost ameninţat, direct de către unii manageri, dar şi de către oameni influenţi a căror probitate morală este îndoielnică, nume care apar în stenograme DNA sau în procese de incompatibilitate cu ANI (Agenţia Naţională de Integritate, n.r.), cu apostrofări gen: «Te lichidăm, avem ok-ul de sus», «Suntem cu ochii pe tine», «Eşti pe muchie» etc.", spune Adrian Bucur, potrivit Gandul.

Membru in comisiile de evaluare a managerilor din TVR, Adrian Bucur subliniaza situatia critica a Televiziunii Publice, care “trece printr-o criza profunda”.

Intr-o scrisoare deschisa transmita colegilor din SRTv, Bucur li se adreseaza “in calitate de membru al CA din SRTv si de evaluator al performantelor managerilor televiziunii publice, intr-un moment in care TVR trece printr-o criza profunda, din punct de vedere al situatiei financiare, dar si al audientelor inregistrate, iar solutiile pe care le avem pentru a ne indeplini misiunea publica sunt tot mai putine”.

Totusi, Bucur nu precizeaza care sunt persoanele care ar fi facut presiuni asupra sa.

"Mi-am asumat rolul de evaluator din dorinţa, enunţată încă de la preluarea mandatului de membru al Consiliului de Administraţie, de a contribui la redresarea şi recredibilizarea instituţiei, recent trecută printr-un proces eşuat de restructurare. Evaluarea a început cu notarea rapoartelor de activitate, însă de ieri (joi, n.r.), procesul a intrat într-o fază critică, managerii cu cele mai importante funcţii prezentându-şi raportul în faţa comisiilor", mai arata jurnalistul.

Pe de alta parte, Bucur mai sustine in scrisoarea deschisa ca, “fix cu o zi inainte de interviuri”, a aflat ca este cercetat disciplinar in calitatea sa de salariat in cadrul Directiei Stiri.
 

Stelian Tanase cere ajutorul lui Iohannis

Recent, Stelian Tanase, presedintele director general al TVR, i-a trimis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis in care il informeaza in privinta datoriilor pe care institutia pe care o conduce le are si ii cere sa faca tot posibilul pentru salvarea ei.

"Am trimis o scrisoare presedintelui Iohannis, o aveti la mapa. Va rog sa nu ajunga la presa pentru ca este o scrisoare privata, pentru membrii comisiei, ca sa vedeti ca am dorit sa trag un semnal de alarma pe anumite probleme si am cerut sprijinul presedintelui in abordarea cu Guvernul si cu Parlamentul si cu alte institutii, Ministerul de Finante, ANAF. Sunt convins ca domnul presedinte nu cunoaste situatia televiziunii publice si am vrut sa i-o aduc la cunostinta", a spus Tanase, marti, in timpul audierilor de la Comisia de cultura a Camerei Deputatilor.

El a spus ca, in scrisoare, ii cere presedintelui sa intervina "urgent", "cu marea sa autoritate", pentru a salva o "institutie esentiala intr-o societate europeana moderna".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22