Un mic arsenal descoperit la ieșirea din țară într-un camion condus de un cetățean ucrainean

Laurentiu Gheorghe | 27.05.2021

Cele 2.850 de pistoale, marca Major Berg 2.5, calibrum 4 mm, au fost decoperite ascunse într-un camion ce transporta mobilă şi produse alimentare

Pe aceeași temă

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Isaccea au depistat, ascunse într-un camion, condus de un cetăţean ucrainean, 2.850 pistoale pentru care şoferul nu deţinea autorizaţiile legale de transport. Captura s-a realizat pe 24 mai, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea. Aici s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.

„Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, obiecte de mobilier şi diferite produse alimentare din Turcia, pentru o societate din Ucraina”, transmite Poliţia de Frontieră. În baza unei analize de risc, poliţiştii împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Tulcea au hotarat să desigileze compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia. „În urma verificărilor, în spatele mărfii declarate, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 143 de cutii ce conţineau 2.850 pistoale, marca Major Berg 2.5, calibru 4 mm.”

La cercetări s-a constatat că şoferul nu deţine autorizaţie de tranzit conform legislaţiei în domeniu, mai spun poliţiştii. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Muniţii şi Explozivi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22