Un nou focar COVID-19 în judeţul Prahova, iar spitalele sunt aproape de atingerea capacităţii maxime

Redactia | 01.07.2020

Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica a declarat că în județ a fost depistat un nou focar de infectare cu SARS-CoV-2, iar spitalele de infecțioase sunt aproape de capacitatea maximă.

Pe aceeași temă

Nica a precizat, într-o conferinţă de presă, că a fost depistat un nou focar în judeţ, fiind vorba despre 35 de persoane infectate de la un centru de dializă privat din Ploieşti. O altă unitate privată cu profil similar are trei cazuri confirmate în acest moment, toţi cei 38 de pacienţi dializaţi urmând să fie internaţi, relatează Agerpres.

„De trei zile suntem martorii acestui val (…). În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut de mult de 400. Deci am 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus directorul DSP.

În context, Nica a precizat că Prahova se află aproape de atingerea limitei maxime de internare a pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus.

„Mai mult de 300 de paturi în Prahova nu avem de unde să luăm. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializă, 217 sunt internaţi, 26 în curs de internare. Mai sunt 18 suspecţi la CFR şi 10 suspecţi la UPU”, a declarat sursa citată.

Directorul DSP a reamintit faptul că au fost mai multe focare la nivelul judeţului Prahova, între care cel de la centrul de bătrâni de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a decedat), cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova (Apele Române), unde au fost nouă cazuri, şi unul la o firmă de pe platforma Brazi, unde trei angajaţi au fost testaţi pozitiv.

De asemenea, două asistente de la Spitalul de pediatrie au fost testate pozitiv, dar şi o angajată de la blocul alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

În acest ultim caz este vorba despre o persoană care a fost contact al unuia dintre pompierii confirmaţi în urmă cu câteva săptămâni. Aceasta a stat în izolare 10 zile şi se pare că ar fi avut contact cu doar două persoane, a precizat Nica.

„Avem foarte mulţi pozitivi şi lucrul cel mai prost este că aceşti oameni care sunt pozitivi la testul PCR au şi simptome. Asta înseamnă (…), fără să fac o analiză exhaustivă cu pretenţii de studiu clinic, că oamenii stau acasă şi, atunci când se simt foarte rău, (…) se prezintă la unităţile de urgenţă din judeţ”, a declarat şeful DSP.

Din punctul său de vedere, creşterea numărului de cazuri de COVID-19 este cauzată de mai multe motive, printre care nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi, dar şi campaniile din spaţiul public.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22