Un nou termen în apelul lui Dragnea la dosarul DGASPC: 18 martie. Dragnea refuză să dea declarații

Redactia | 18.02.2019

Magistrații de la ÎCCJ au decis luni ca următorul termen în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman să aibă loc pe 18 martie.

Pe aceeași temă

La termenul de luni, inculpaţii din dosar au fost întrebaţi dacă vor să dea noi declaraţii în acest dosar.

Majoritatea acestora au spus că îşi mentin declaraţiile date în prima instanţă, transmite Adevărul.

Apărătorul lui Dragnea a precizat însă că liderul PSD doreşte să dea noi declaraţii, dar a cerut ca acest lucru să se întâmple spre finalul procesului, după administrarea probelor din acest caz.

Liderul PSD, a cerut, prin apărătorul său, reaudierea a mai mulţi martori, ce au dat declaraţii în faza de fond a procesului.

Şi avocatul Olguţei Şefu a precizat că aceasta doreşte să dea noi declaraţii în faţa judecătorilor.

DNA, prin procurorul de şedinţă a cerut audierea lui Liviu Dragnea şi a Floarei Alesu, dintre inculpaţi, dar şi a martorului Dumitru Jenica.

În acest dosar, DNA are un nou procuror de şedinţă, în persoana lui Marius Vartic, fostul şef al Departamentului de Lupta Antifraudă (DLAF).

***

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reluat luni judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22