Un ONG cere redeschiderea cazului plagiatului lui Victor Ponta

T.d. | 10.12.2014

Pe aceeași temă

Un ONG cere redeschiderea cazului tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) a anuntat ca a demarat campania “Scoala fara plagiat, viitor fara coruptie” si cere Universitatii din Bucuresti redeschiderea analizei privind teza de doctorat a premierului, potrivit stiripesurse.

"Pe data de 8 decembrie 2014, am notificat Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi să reconvoace comisiile de analiză a tezelor de doctorat susţinute de cetăţenii Victor Ponta şi Lucian Eva pentru a se pronunţa asupra modului în care îşi menţin punctul de vedere cu privire la acordarea titlurilor ştiinţifice în condiţiile în care pe pagina Indexului Operelor Plagiate în România, www.plagiate.ro, există dovezi că tezele menţionate sunt lucrări plagiate”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Profesorul universitar Dorin Isoc, de la Facultatea de Automatizări a Universităţii Tehnice din Cluj, conduce Asociaţia Grupul pentru Reforma şi Alternativa Universitară.

Dorin Isoc a explicat ce poate fi facut in acest caz.

În opinia profesorului Isoc, în 2012, teza lui Victor Ponta nu trebuia analizată şi declarată drept plagiat de către Comisia de Etică a Univerisităţii Bucureşti, ci de o comisie de doctorat. Doar respectând această procedură poate fi invalidat titlul de doctor în drept penal al lui Victor Ponta. Profesorul Isoc susţine că, în final, Ministerul Educaţiei ar putea să fie pus în situaţia de a anula titlul de doctor în drept pe care îl deţine Voctor Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22