Un pacient a ucis patru pacienți și a rănit alți nouă la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Laurentiu Gheorghe | 18.08.2019

Un pacient internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, județul Buzău, a atacat pacienții din două saloane, omorând patru și rănind alți nouă dintre ei, pe fondul unui episod psihotic.

Pe aceeași temă

Agresorul, în vârstă de 38 de ani, fusese internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. În noaptea de sâmbătă spre duminică i-a atacat cu un stativ de perfuzii pe pacienții din salonul în care era internat și dintr-unul învecinat. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient. Criminalul se află acum în custodia poliţiei, informează Agerpres.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Viorica Mihalaşcu, a declarat, la Antena 3, că atacul s-a produs în jurul orei 3:30, în urma unui episod psihotic acut suferit de bărbatul agresiv, acesta atacându-i mai întâi pe colegii de salon şi apoi pe pacientele aflate într-un salon alăturat.

Conform sursei citate, au fost înregistrate în total 13 victime, dintre care trei au decedat în spitalul din Săpoca, iar a patra a decedat după ce a fost transportată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Buzău, având un traumatism cranio-cerebral grav.

De asemenea, alţi trei răniţi sunt cu traumatisme cranio-cerebrale majore, iar şase au cu traumatisme cranio-faciale minore. „El era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal, pentru că simptomele pe care le avea nu prevedeau nenorocirea care avea să se întâmple", a afirmat Viorica Mihalaşcu.

Directoarea unităţii medicale din Săpoca a mai menţionat că „totul s-a petrecut în mai puţin de un minut, foarte repede”, iar la momentul respectiv în secţia respectivă se mai aflau trei infirmiere. „Personalul medical nu a apucat să intervină”, a mai precizat Mihalaşcu. Dosarul cazului a fost deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22