Un polițist din Mehedinți, anchetat de superiori pentru participarea la protestele #Rezist

Dora Vulcan | 24.02.2017

Radu Ghenciu, agent de poliţie este cercetat de conducerea Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi, după ce a protestat în stradă față de adoptarea de către Guvern a OUG 13. Superiorii polițistului spun că au început verificarea în urma unei sesizări împotriva poliţistului.

Pe aceeași temă

 

 

 

Agentul lucrează în cadrul Biroului de Ordină Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin, iar în 1 februarie 2017, în afara orelor de program, a luat parte la protestele civice faţă de adoptarea OUG 13/2017.

 

"La şapte zile după aceea s-a dispus cercetarea mea. Acum, se pare că şi împotriva mea există un abuz. E dreptul meu să particip în timpul liber la mitinguri, nu a fost miting politic”, a declarat Radu Ghenciu, citat de News.ro.   "Am participat, pe data de 1 februarie, la o întrunire care nu avea sub nicio formă caracter politic, ci a fost vorba de o acţiune a cetăţenilor faţă de aprobarea OUG 13. La şapte zile după aceea s-a dispus cercetarea mea. Pare-se că abuzul are loc şi împotriva mea. E dreptul meu să particip în timpul liber la mitinguri, nu a fost miting politic”, a mai spus Radu Ghenciu, citat de Mediafax.

 

 

"Inspectoratul a fost sesizat cu privire la participarea agentului la acele proteste şi s-a dispus efectuarea de verificări, în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei încălcării vreunei norme interne de către persoana respectivă”, a declarat agentul de poliţie Mădălina Viziru, ofiţer de relaţii publice al IPJ Mehedinţi pentru agențiile de știri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22