Un tren de călători s-a ciocnit cu unul de marfă la intrarea în gara Roșiori Nord

L. G. | 13.03.2023

Un tren cu 280 de călători s-a ciocnit în această dimineață cu unul de marfă la intrarea în stația CF Roșiori Nord, 12 persoane având nevoie de îngrijiri medicale, din care 4 au fost transportate la spital

Pe aceeași temă

Comunicatul CFR SA:

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația pe raza stației CF Roșiori Nord se desfășoară în continuare doar pe liniile 1,2 și 3, iar pentru repunerea pe șină a celor două vagoane deraiate și a vagonului răsturnat, din compunerea trenului privat de marfă, personalul feroviar de specialitate al SRCF CRAIOVA va interveni cu o macara de mare tonaj (125 tone).

Menționăm totodată faptul că, din primele verificări și conform informațiilor preliminare transmise de personalul feroviar aflat la fața locului, mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția OPRIRE (culoarea ROȘIE) și a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare. Aceste informații sunt deja verificate și analizate de membrii Comisiei de anchetă AGIFER, comisie care va stabili cu exactitate cauzele producerii deraierii trenului privat de marfă.

Călătorii din trenul IR 1822 au fost preluați de trenul IRN 79, care a sosit în București Nord la ora 9.36.”

Inițial, autoritățile au anunțat că mecanicul trenului de pasageri a reușit să frâneze la timp. 

„La ora 3:55 un tren de călători care circula pe ruta Arad-București Nord, la intrarea în stația Roșiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu mașini Ford, în urmă acestei ajungeri din urmă și tamponării violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă. E o chestiune pe care o lămurim, ca să nu existe date care ulterior să fie invalidate. A existat un semnal care indică roșu Oprire și a fost depășit ajungându-se un alt tren din urmă. Aceste trenuri s-au lovit fără discuție, a fost o ajungere din urmă și o tamponare violentă", a declarat Laurențiu Dumitru.

El a spus că vor fi chestionate persoane și va fi verificat sistemul de management al siguranței, concluziile vor fi trecute într-un raport de investigare final care va fi transmis părților și apoi va fi făcut public.

„Dacă va fi cazul, și credem că va fi, vom emite recomandări de siguranță care vor fi analizate de autoritățile de siguranță, se va dispune un plan de măsuri care să fie implementate", a precizat Laurențiu Dumitru.

12 persoane au fost rănite în urma impactului, patru dintre ele fiind transportate la spital. Celelalte opt au fost asistate medical la fața locului.  În trenul de pasageri erau 280 de persoane. 200 dintre ele au fost duse cu microbuze ale ISU Teleorman către stația Roșiori, iar de acolo au urcat în alt tren care să le ducă la destinație.

 
Comunicatul IPJ Teleorman

„La data de 13 martie, a.c., ora 4.06, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Roșiori Nord au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că, la intrarea în stația Roșiori Nord dinspre Măldăeni, județul Teleorman, a avut loc un eveniment feroviar.

Din primele verificări efectuate de echipa operativă deplasată la fața locului, s-a constatat faptul că două trenuri, unul de marfă și unul de călători, s-ar fi ciocnit, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor.

În urma evenimentului feroviar, ultimele 3 vagoane ale trenului de marfă ar fi deraiat, iar unul dintre acestea s-a răsturnat.

Trenul de marfă aparține unui operator privat și era încărcat cu autoturisme.

În urma evenimentului, o persoană aflată în trenul de călători a suferit vătămări corporale, fiind transportată la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, împreună cu specialiști din cadrul Agenției de Investigare Feroviară se efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor producerii evenimentului.

A fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent”, transmite IPJ Teleorman.

12 persoane au primit îngrijiri medicale, iar patru au fost transportate la spital, în urma unui incident feroviar care a avut loc, luni dimineaţă, în judeţul Teleorman.

Datele iniţiale arătau că un tren de persoane a frânat brusc pentru a evita impactul cu un tren de marfă care deraiase anterior.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsonia.simionov%2Fvideos%2F669553018506018%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22