Un ultim cadou de la Dăncilă pentru bugetari: vouchere de vacanță până în 2025

Dora Vulcan | 14.10.2019

Ministerul Turismului a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru a modifica legislaţia privind voucherele de vacanţă.

Pe aceeași temă

Mai precis, Guvernul ar dori ca acordarea voucherelor de vacanţă să fie prelungită până la data de 31 decembrie 2025, pentru că „este o măsură care şi-a dovedit eficacitatea”, susţine ministerul Turismului, în nota de fundamentare a proiectului, citată de Adevărul.

De asemenea, instituţia propune creşterea valorii unui voucher de vacanţă în extrasezon, pentru a încuraja bugetarii să meargă în vacanţă şi în perioadele în care nu este aglomerat.

„Având în vedere că s-a constatat în practică o aglomerare a unităţilor de cazare în sezon (în special în lunile iunie-august), pe de o parte, şi un număr scăzut de turişti în extrasezon, pe de altă parte, s-a decis încurajarea beneficiarilor să opteze pentru o vacanţă în extrasezon, prin acordarea unei valori mai ridicate în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii, pentru un salariat, pentru voucherele de vacanţă ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai şi octombrie-noiembrie”, mai arată nota de fundamentare.

Astfel, bugetarii care merg în vacanţă în perioada iunie-septembrie vor primi un voucher de vacanţă de 1.475 lei. Bugetarii care merg în vacanţă în perioadele aprilie-mai şi octombrie-noiembrie vor primi un voucher de vacanţă de 2.080 lei.

Mai multe detalii AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22