Ungaria. Critici dure pentru guvernul Viktor Orban, dupa ce zeci de imigranti au fost transportati intr-un vagon cu usile blocate

T.d. | 24.07.2015

Pe aceeași temă

Executivul maghiar condus de Viktor Orban continua politicile controversate in ce priveste imigrantii. Dupa ce a dispus ridicarea unui gard metalic la granita cu Serbia, Budapesta se remarca din nou in mod neplacut in Europa.

Potrivit Mediafax, care preia presa italiana, autoritatile ungare au transportat zeci de imigranti extracomunitari intr-un vagon care avea usile blocate.

Astfel, un vagon suplimentar a fost adaugat la garnitura unui tren InterCity care circula joi pe ruta Pecs-Budapesta. Pe geamurile vagonului era afisat mesajul: “Acest vagon circula cu usile inchise”.

Autoritatile de la Budapesta au argumentat ca masura avea rolul de a evita coborarea imigrantilor si disparitia lor pe teritoriul Ungariei.

Masura adoptata de Executivul Orban a fost criticata de membrii opozitiei maghiare, comparand situatia cu transferul evreilor spre lagarele de concentrare, in timpul regimului nazist. Si presa din Ungaria a criticat dur situatia creata, acuzand Guvernul Orban ca incalca sistematic drepturile omului in ce priveste imigratia.

De altfel, cabinetul condus de controversatul Viktor Orban nu este la prima masura care provoaca critici atat in tara, cat si la nivel comunitar. Recent, Budapesta a inceput o campanie agresiva impotriva imigratiei, fiind cunoscut scandalul provocat de ridicarea unui gard metalic la frontiera dintre Ungaria si Serbia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22