Ungaria nu mai permite intrarea în țară celor care vin din Italia, China, Iran sau Coreea e Sud

Laurentiu Gheorghe | 11.03.2020

Ungaria a instituit starea de pericol pe întreg teritoriul Ungariei și interzice intrarea în țară celor care vin din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud, cu excepția maghiarilor.

Pe aceeași temă

Guvernul de la Budapesta a instituit starea de pericol pe întreg teritoriul Ungariei din cauza coronavirusului, interzicând intrarea în țară a celor care vin din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud, cu excepția maghiarilor, transmite MTI.

Decizia a fost luată la propunerea Comitetului operativ, a declarat ministrul Gergely Gulyás, şeful Cancelariei premierului Ungariei.

Se vor introduce controle la frontierele cu Slovenia și Austria, care fac parte din Schengen. Trenurile, autobuzele și avioanele care vin din aceste țări vor fi oprite și doar cetăţenii maghiari pot intra în ţară, dar vor automat plasaţi în carantină pentru două săptămâni, a mai spus Gergely Gulyás.

De asemenea, sunt interzise adunările mai mari de 100 de persoane în spații închise și mai mari de 500 în spații deschise.

Totodată, universitățile vor fi închise, cursurile urmând a se desfășura la distanță.

Deocamdată, scolile nu vor fi închise, existând un consens la nivel european că bola nu are o frecvență în rândul copiilor, a precizat oficialul de la Budapesta, precizând însă că situația va fi evaluată periodic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22