Unitatea speciala pentru arsi de la Floreasca, echipata de anturajul lui Sorin Oprescu

Tudor Despina | 03.11.2015

Situatia din jurul clinicii speciale pentru arsi de la Spitalul Floreasca are, cum altfel, implicatii politice. Potrivit unei anchete RISE Project, proiectul a fost realizat de un apropiat de-ai lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei.

Pe aceeași temă

 

E vorba despre compania Gemedica, detinuta de Aurel Galea, prieten, sponsor de campanie si partener de afaceri al lui Oprescu, arata jurnalistii de la RISE Project.

 

Gemedica s-a ocupat de echiparea clinicii speciale pentru arsi de la Floreasca, actiunea avand loc in perioada 2013-2015. Acordul cadru pentru livrarea produselor si serviciilor aferente unitatii medicale a fost incheiat contra sumei de aproximativ noua milioane de euro.

 

Procedura de licitare ridica, insa, semne de intrebare, in conditiile in care Gemedica a fost singura firma care s-a inscris in competitie, fapt intalnit la toate licitatiile in care a fost prezenta compania in cauza, la Spitalul Floreasca.

 

In 2012, arata sursa citata, fara sa aiba concurenta, Gemedica a castigat aproximativ sase milioane de euro in baza a cinci licitatii organizate de Floreasca.

 

Vorbim aici de “Unitatea moderna pentru arsi”, corp special de spital, format din sase saloane si o sala de operatii, prezentata drept o unitate de elita in domeniu. De elita, insa nefunctionala.

 

Asta pentru ca din 9 Aprilie 2015, atunci cand a fost “inaugurata”, unitatea sta inchisa. Personalul e in curs de recrutare, seful Sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca spunand ca nu a fost decisa folosirea unitatii pentru a nu separa cei 14 raniti in urma incendiului de vineri noaptea.

 

Ministrul Sanatatii nu e convins despre situatia unitatii. Initial, el a spus azi la Europa FM ca locatia este functionala, insa ulterior a precizat ca “din cate stiu si din ce mi-a spus profesorul Lascar, ea nu e functionala acum, dar va deveni functionala in cateva zile, pentru ca a avut o problema tehnica”.

 

De ce a fost inagurata, daca unitatea nu era complet pregatita pentru activitatea medicala? Banicioiu arata ca trebuia inaugurata in Aprilie, altfel pierdeam banii de la Banca Mondiala, institutia care a finantat proiectul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22