Uniunea Europeană, aproape de introducerea pașaportului de vaccinare anti-Covid

Laurentiu Gheorghe | 25.02.2021

O rezoluție a Parlamentului European, aprobată deja în Comisia pentru transport, susține introducerea unui certificat comun de vaccinare ca alternativă la testele PCR și carantina obligatorie

Pe aceeași temă

Proiectul de rezoluție privind stabilirea unei strategii a Uniunii Europene pentru un turism durabil, adoptat joi de Comisia pentru transport și turism (TRAN), îndeamnă statele membre să includă sectoarele turismului și călătoriilor în planurile lor de redresare și să ia în considerare reducerea temporară a TVA pentru aceste servicii, susținând totodată introducerea unui certificat comun de vaccinare ca alternativă la testele PCR și carantina obligatorie.

Proiectul a fost aprobat cu 47 de voturi pentru și 2 împotrivă, informează un comunicat de presă al Parlamentului European.

Europarlamentarii doresc introducerea unui certificat comun de vaccinare, care ar putea deveni o alternativă la testele PCR și la cerințele de carantină, odată ce există suficiente dovezi că persoanele vaccinate nu transmit virusul, sau recunoașterea reciprocă a procedurilor de vaccinare în statele membre.

Proiectul de rezoluție îndeamnă, de asemenea, Comisia Europeană să ia măsuri pentru a restabili încrederea consumatorilor în sectoarele turismului și călătoriilor, cum ar fi o certificare a standardelor minime de prevenire și control al COVID-19.

„(…) Vrem să evităm erorile din trecut și să punem în aplicare măsuri uniforme de călătorie, cum ar fi un protocol UE pentru teste efectuate înainte de plecare, un certificat de vaccinare și un sigiliu sanitar european. Turismul este unul dintre sectoarele cele mai afectate de această pandemie. Trebuie să fie inclus în mod corespunzător în planurile de redresare ale statelor membre”, a declarat Cláudia Monteiro de Aguiar (grupul PPE), raportor Parlamentului European.

Europarlamentarii mai propun înființarea unei Agenții Europene pentru Turism.

Rezoluția privind stabilirea unei strategii a UE pentru un turism durabil urmează să fie supusă votului în plenul Parlamentului, cel mai probabil în luna martie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22