Uniunea Judecătorilor solicita amânarea reinvestirii Codruţei Kovesi la conducerea DNA

Vlad Toma | 23.03.2016

Uniunea Judecatorilor din Romania a solicitat astazi CSM sa amane audierea Laurei Codruta Kovesi pentru pozitia de procuror-sef DNA, pe motiv ca nu ar fi existat proceduri "clare, deschise si predefinite" in propunerea acesteia pentru reinvestire de catre ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Pe aceeași temă

 

UNJR arata, intr-o scrisoare trimisa CSM si citata de stiripesurse.ro, ca amanarea ar trebui facuta pana cand "ministerul Justitiei va face publice atat criteriile pe care le-a avut in vedere la inaintarea acestei propuneri catre CSM, cat si motivele pentru care aceasta procedura nu a fost folosita pentru restul functiilor aflate intr-o situatie similara".

 

UNJR precizeaza ca "propunerea Ministrului Justitiei privind reinvestirea doamnei Laura Codruta Kovesi in aceasta functie a fost facuta fara a se urma o procedura clara, deschisa si predefinita, asa cum a cerut nu doar sistemul judiciar, ci si Comisia Europeana in ultimele rapoarte MCV", se arata in scrisoarea citata de stiripesurse.

 

***

 

Ministrul Justiției a trimis CSM, la sfarsitul lunii februarie, propunerea de reînvestire a Laurei Kovesi la șefia Direcției Naționale Anticorupție.

 

Consiliul urmează să dea un aviz consultativ în acest sens, pentru ca ulterior cererea să meargă la președintele Iohannis, care va avea cuvântul final. Presedintele a declarat insa cu putin timp inainte de trimiterea propunerii ca "Rezultatele doamnei Kovesi vorbesc de la sine".

 

Raluca Pruna, ministrul Justiției, s-a arătat dezamăgită de reacțiile politice care au urmat anunțului privind propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA.

 

"Pentru toţi cei care spun că nu am respectat procedura, îi invit să se uite la ultimele proceduri, la cele de acum trei ani şi să îmi spună dacă am încălcat procedura. Cu privire la reînvestire, există în lege. Ca jurist şi ca ministru sunt responsabilă şi asigur pe toată lumea că nu se încalcă nicio lege. Eu nu înţeleg săă intru într-o dezbatere politică într-o chestiune care este foarte importantă. Sunt dezamăgită de unii politiceni că duc această discuţie în aceşti termeni", a declarat Raluca Prună, citată de Mediafax.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22