Unul din eliberații lui Toader a recidivat și a devastat cantina unui centru pentru orfani

Dora Vulcan | 31.10.2017

Un bărbat de 59 de ani, eliberat săptămâna trecută din închisoare în baza legii recursului compensatoriu, a distrus cantina unui adăpost pentru copii orfani și oameni ai străzii, din Buzău. Bărbatul fusese condamnat anul trecut tot pentru distrugere, iar în urmă cu 17 ani a fost arestat pentru crimă.

Pe aceeași temă

 

 

 

La sfârșitul lui 2016, Ion Pecioacă a devastat un centru de noapte al persoanelor fără adăpost, înființat de primăria din Buzău. Judecătorii l-au condamnat atunci la trei ani de închisoare, însă bărbatul a ieșit din penitenciar după ce a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu, prin care au fost eliberați sute de deținuți, relatează stiridebuzau.ro.

 

De data aceasta, bărbatul s-a răzbunat pe cantina bisericii Sfântul Sava, locul în care copiii orfani și oamenii străzii mai scapă de ger iarna și primesc o masă caldă. Pecioacă a spart toate geamurile cantinei cu pietre, apoi a vrut să incendieze clădirea și a dat foc perdelelor.

 

De teamă, preoții nu au depus plângere la poliție, însă infractorul a fost totuși prins și internat pentru câteva zile la un spital de psihiatrie.

 

În imaginile surprinse de camerele de vedere anul trecut, când bărbatul a vandalizat centrul de adăpost al oamenilor străzii, se vede cum acesa smulge o instalație de aer condiționat, sparge chiuvete și devastează tot ce îi stă în cale, inclusiv instalația de la centrala termică.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22