UPDATE Alegeri Marea Britanie. Conservatorii castiga scrutinul, la mare distanta de laburisti. Esec major pentru radicalii de la UKIP (exit poll-uri)

T.d. | 08.05.2015

Pe aceeași temă

Conservatorii premierului David Cameron au castigat alegerile din Marea Britanie, potrivit exit-pollurilor comandate de BBC. Potrivit estimarilor, Partidul Conservator este creditat cu 316 mandate, in timp ce laburistii au reusit sa obtina 239 de locuri in Parlamentul de la Londra.

UPDATE: Primele reactii ale principalilor lideri britanici, dupa alegerile de joi (HotNews):

David Cameron (Conservatori): A fost, in mod clar, o noapte foarte mare pentru Partidul Conservator.

Ed Miliband (Laburisti): Rezultatele sunt inca pe cale sa apara, dar a fost in mod clar o noapte foarte dezamagitoare si dificila pentru laburisti

---

Locul al treilea in exit-polluri este ocupat de Partidul National Scotian cu 58 de mandate, in timp ce liberal democratii au obtinut doar zece mandate.

Alte patru mandate ar urma sa mearga la partidul nationalist din Tara Galilor, in timp ce Partidul Verde si radicalii de la Partidul Independentei Regatului Unit (UKIP) ar urma sa obtina cate doua mandate fiecare.

Totusi, asa cum arata primele cifre, conservatorii nu reusesc sa obtina majoritatea de 326 de locuri, insa daca acest rezultat va fi confirmat, David Cameron are toate sansele sa formeze un nou Cabinet si sa inceapa inca un mandat la conducerea Executivului britanic, potrivit Mediafax.

Conservatorii aflati la putere au promis, pana la sfarsitul lui 2017, un referendum privind optiunile de iesire sau ramanere a tarii, in cadrul Uniunii Europene in cazul in care vor castiga alegerile, plasand viitorul Europei in centrul dezbaterilor. Primul Ministru David Cameron a declarat ca ar fi dispus sa sustina ramanerea Regatului Unit in UE, dar doar in cazul in care Uniunea va fi capabila sa se reformeze.

Peste 50.000 de sectii de votare au fost deschise, joi, de la ora locala 07.00 (09.00, ora Romaniei), pana la ora locala 22.00 (24.00, ora Romaniei), in cadrul acestor alegeri.

Aproximativ 50 de milioane de cetateni britanici au fost inregistrati la vot pentru cele 650 de mandate in Parlamentul de la Londra. De asemenea, aceste alegeri generale le-au dat britanicilor ocazia sa aleaga peste 9.000 de consilieri locali in cadru a 279 de autoritati locale.

Rezultatele finale sunt asteptate vineri dupa-amiaza.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22