UPDATE Deputații au respins moțiunea simplă pe Justiție

Vlad Toma | 06.04.2016

Plenul Camerei Deputatilor voteaza astazi motiunea simpla "Drepturile omului nu sunt un lux", depusa de ALDE impotriva ministrului Justitiei, anunta Hotnews.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Camera Deputaților a respins, miercuri, moțiunea simplă inițiată de ALDE la adresa ministrului Justiției, Raluca Prună. Au fost 84 de voturi "împotrivă", 45 de voturi "pentru" și 85 de abțineri. Patru deputați nu au votat, potrivit Agerpres.
 

***

Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE, a anuntat acum cateva zile, la Antena 3, ca formatiunea pe care o conduce a definitivat motiunea simpla pe Justitie impotriva ministrului Raluca Pruna.

 

"Moţiunea este generată de declaraţiile surprinzătoare, deplasate, ale doamnei Prună. A afirmat cu nonşalanţă că drepturile omului sunt un lux pe care nu ni-l putem permite. Parlamentul funcţionează ca instituţie de control al Executivului, iar asemenea greşeli nu pot rămâne nesancţionate" a spus Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Antena 3.

 

ALDE a initiat aceasta motiune simpla dupa ce ministrul Justiţiei, Raluca Prună, declarase că ordonanţa privind interceptările nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci le face efective. "Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic", a adăugat Prună.

 

Călin Popescu Tăriceanu a criticat atunci declaratia Ralucai Pruna legata de faptul că drepturile fundamentale ale omului sunt un lux:

 

"Ministrul de justiție s-a descalificat spunând că drepturile omului sunt un lux. Eu cred că aici și premierul ar fi trebuit să reacționeze. O astfel de declarație în orice țară democratică ar fi dus instantaneu la demiterea ministrului justiției", a anunțat Tăriceanu, la B1 TV.

 

El a susținut că Prună nu ar fi la prima greșeală: "Moțiunea simplă este generată de această declarație total nefericită a ministrului justiției care este emblematică pentru modul în care ministrul gândește domeniul justiției, pentru modul în care a fost redactată o ordonanță (privind interceptările - n.red.) care este neconstituțională chiar pe domeniul dreptului și libertăților individului. Deci suntem într-un mare deficit democratic și acest lucru nu poate să rămână nesancționat cel puțin din partea ALDE care suntem un partid liberal și care punem mai presus apărarea drepturilor și libertăților", a mai spus Tăriceanu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22