UPDATE Dosarul ANRP. Procurorii EXTIND URMARIREA PENALA fata de Theodor Nicolescu pentru LUARE DE MITA. Deputatul ar fi primit 6,2 MILIOANE DE LEI spaga

T.d. | 18.03.2015

Pe aceeași temă

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a venit miercuri la DNA. El urmeaza a fi audiat in dosarul despagubirilor de la ANRP. Potrivit unor surse judiciare, procurorii iau in calcul extinderea urmaririi penale pe numele sau pentru luare de mita.

UPDATE: Procurorii DNA au extins urmarirea penala fata de Theodor Nicolescu, pentru luare de mita. Nicolescu este deja acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, in dosarul retrocedarilor ANRP.

Procurorii explica:

“În cursul anului 2007, NICOLESCU THEODOR-CĂTĂLIN, care la momentul respectiv deținea funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul acțiunilor pe care aceștia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. În schimbul banilor, Nicolescu Theodor-Cătălin, prin prisma funcției și calității pe care o deținea, urma să asigure soluționarea favorabilă și cu celeritate a dosarelor de despăgubire.
Ca urmare a soluționării dosarului de despăgubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafață de 20,5 ha, teren situat în București, în zona sectorului 3, Nicolescu Theodor-Cătălin a primit, în perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani și contravaloarea acțiunilor. Banii au fost remiși în general, în tranșe de până la 250.000 de lei, în lei și euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul”, potrivit unui comunicat DNA.
 

La intrare în sediul DNA, Nicolaescu a declarat că el crede că Justiția se face în sala de judecată și în fața procurorului și că ceea ce va decide Justiția va fi adevărul.

"Nu am prezentat un punct de vedere, nu pentru că nu l-aș avea, ci pentru că, așa cum am spus întotdeauna, eu cred într-o justiție civilizată, decentă, normală și, indiferent de situația neplăcută în care mă aflu astăzi, ba chiar datorită acestei situații neplăcute, trebuie să demonstrez că eu chiar cred în lucrul acesta. Tocmai de aceea vreau să vă spun că nu voi face nicio declarație cu privire la dosar, la probele pe care intenționez să le depun sau apărările pe care le voi face (...). Eu cred că justiția se face în sala de judecată și în fața procurorului și, evident, ceea va decis de justiție va fi adevărul", a afirmat el.

În dosarul ANRP, deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. Alte persoane au fost puse sub acuzare în acest dosar, printre care fostul șef al ANI, Horia Georgescu.

Nicolescu a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) in perioada octombrie 2005 - mai 2008, potrivit Agerpres.

De asemenea, intre 2006-2007, a fost membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea.

Nicolescu a fost adus luni cu mandat la DNA in acelasi dosar in care a fost audiat si seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, surse judiciare declarand ca anchetatorii vizeaza retrocedarea ilegala a unor imobile supraevaluate. Acesta nu a dorit sa faca nicio declaratie cand a fost adus de anchetatori la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Ulterior, Horia Georgescu a fost retinut si ulterior arestat pentru 30 de zile in dosarul ANRP.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22