UPDATE Fostul ministru de Externe Corlatean, audiat 4 ore la DNA, in dosarul Diaspora

Tudor Despina | 05.10.2015

Fostul ministru de Externe Titus Corlatean a fost audiat luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, timp de patru ore, în dosarul Diaspora.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: La ieșirea din sediul DNA, după patru ore de audieri, Titus Corlățean a spus că a dat o declarație în fața procurorilor, însă a evitat să dea detalii despre audiere.

"Ceea ce am avut ca și conduită, aproape un an de zile, necomentând public și respectând regulile și procedurile, câtă vreme este în curs o anchetă 'in rem', voi face și de acum înainte până la soluția procurorilor. Dați-mi voie să respect această regulă", a răspuns Corlățean la întrebările insistente ale jurnaliștilor.

 

UPDATE: Prezenta lui Titus Corlatean la DNA, acolo unde a fost citat ca martor in dosarul votului din Diaspora la prezidentialele din 2014, nu mai e o stire, sustine premierul Victor Ponta.

 

Nu mai e o stire asta. Eu nu am voie nici pe mine sa ma apar ca afectez independenta si prestigiul nu stiu carui procuror. Cum pot sa zic de altii? Nu pot sa zic”, a aratat Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

 

Intrebat daca fostul ministru de Externe a gresit cu ceva in timpul mandatului, premierul a spus ca Titus Corlatean a fost chemat la DNA ca martor, iar “martorii nu gresesc”.

 

UPDATE: Titus Corlatean nu a gresit cu nimic in mandatul de la Externe, sustine presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

 

Acum aflu ( despre citarea lui Corlatean la DNA – n.r.). Sper sa nu fie nicio problema, nu cred ca Titus Corlatean a gresit cu ceva atunci cand a fost ministru”, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

 

***

 

La intrarea in sediul DNA, Corlatean a spus ca a fost chemat in calitate de martor in dosarul privind votul din Diaspora la alegerile prezidentiale din 2014.

 

Am venit, discut cu procurorii si vedem”, a spus fostul sef de la Externe, la intrarea in sediul Directiei Anticoruptie, potrivit Agerpres.

 

Dosarul in cauza vizeaza presupuse nereguli in desfasurarea votului in Diaspora, la primul tur al alegerilor prezidentiale din toamna lui 2014. Foarte multi romani nu au putut vota atunci, inregistrandu-se cozi foarte mari la sectiile de votare din mai multe orase europene.

 

Titus Corlatean era ministru de Externe la acel moment, el demisionand in 10 Noiembrie 2014, in prezent fiind senator PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22