UPDATE: Jurnalisti de la Atac de Buzau, inclusiv directorul, arestati pentru santaj

I. P. | 17.10.2015

Mai mulți jurnaliști de la "Atac de Buzău", printre care și directorul publicației, au fost reţinuţi sâmbătă pentru şantaj, în urma unui flagrant, în dosar apărând ca martori mai mulți primari și oameni de afaceri, scrie Agerpres.

Pe aceeași temă

UPDATE: Magistrații buzoieni au decis sâmbătă seară ca directorul publicației "Atac de Buzău" Florin Paraschivescu și redactorul Doru Iurga să fie plasați în arest la domiciliu.

 

Pentru Oana Galanton, s-a decis să fie cercetată sub control judiciar.

 

Jurnaliștii au fost duși sâmbătă la Tribunal cu cătușele la mâini, iar fostul director OTV, Doru Iuga, le-a declarat reporterilor veniți să transmită inofrmația: "Mare atenție, fiindcă mâine puteți fi luați și voi!"

 

"Un an de zile nu am trecut pe aici. Nu are cum să aresteze o echipă întreagă de ziariști", a spus Florin Paraschivescu, la intrarea în sala de judecată, citat de România TV.

 

Printre cei reținuți se numără directorul publicației, Florin Paraschivescu, soția sa, Oana Galanton, și redactorul Doru Iuga, fost director la OTV, televiziunea lui Dan Diaconescu.

 

Potrivit surselor citate de Agerpres, printre martorii audiaţi s-ar afla cel puţin şase primari din judeţul Buzău, iar unul dintre jurnalişti ar fi fost prins în flagrant în timp de primea 500 de lei.

 

Sursele citate au precizat că membrii redacţiei au fost audiaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă. După audierea tuturor martorilor, ei urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

Pe numele celor de la publicaţia buzoiană s-au depus câteva zeci de plângeri de la oameni de afaceri şi primari, au arătat sursele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22