UPDATE Justiția respinge definitiv înregistrarea Mișcării Populare. Reacția lui Băsescu

Tudor Despina | 18.03.2016

Justiția respinge definitiv înregistrarea partidului Mișcarea Populară, condus de fostul președinte Traian Băsescu.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Cu surprindere, așa a reacționat Traian Băsescu la aflarea veștii privind respinderea înregistrării Mișcării Populare.

 

Cu surprindere, am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă o contestaţie la înregistrarea unui partid. Mai mult, judecătorii CAB au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia.

 

O fi consecinţa faptului că "Secta Securităţii Naţionale" a stabilit că, în România, trebuie să existe doar două partide mari, controlabile? V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul. PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi!”, scrie fostul președinte pe Facebook.

 

***

Curtea de Apel București a respins, vineri, cererea depusă de Traian Băsescu pentru acordarea personatității juridice și înregistrarea Miscării Populare în registrul partidelor politice.

 

Inițial, Tribunalul București a acceptat cererea, în 15 Decembrie 2015. Ulterior, Parchetul Tribunalului București a făcut apel, iar vineri magistrații CAB au decis să admită apelul procurorilor, respingând înregistrarea partidului, transmit agențiile de știri.

 

Decizia nu a fost luată cu unanimitate. Cei doi judecători ai completului de la Curtea de Apel București au avut opinii contrare, în sensul că unul dintre magistrați a susținut respingerea apelului Parchetului ca nefondat. În această situație a fost introdus un al treilea magistrat în complet, iar decizia finală a fost luată cu 2 la 1. Decizia e definitivă.

 

Fostul președinte Traian Băsescu s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară în 9 Octombrie 2015, pentru ca tot el să propună ulterior schimbarea denumirii formațiuni în “Mișcarea Populară”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22