UPDATE Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi. Presedintele institutiei, Cristian Adomnitei, vizat de ancheta. Procurorii cerceteaza un contract de 340.000 de lei. Reactia lui Adomnitei

T.d. | 15.04.2015

Pe aceeași temă

Perchezitiile in dosarul privind presupuse fapte de coruptie la Consiliul Judetean (CJ) Iasi s-au incheiat miercuri in jurul orei 15.30. Anchetatorii DNA au ridicat mai multe documente, in cursul actiunii, insa niciun functionar nu a fost dus la audieri, intr-o cauza in care ar fi vizat si seful CJ-ului, Cristian Adomnitei.

UPDATE: Cristian Adomnitei isi doreste ca adevarul sa iasa la suprafata, arata presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi intr-o declaratie de presa.

Toata munca din ultimii trei ani a administratiei pe care o conduc este umbrita de acest eveniment si, tocmai de aceea, imi doresc sa vedem cat mai repede rezultatele anchetei. Raman atasat angajamentului de a transforma Iasiul intr-un oras cu adevarat european”, arata Adomnitei in declaratia de presa, potrivit Agerpres.

---

Potrivit purtatorului de cuvant al PNL, Ionut Stroe, DNA nu i-a cerut lui Adomnitei sa fie prezent la perchezitiile de la institutia pe care o conduce, transmite Romania Libera.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi ar fi vizat de actiunile procurorilor in dosarul in cauza, privind presupuse fapte de coruptie. El se afla la Bruxelles in timpul perchezitiilor.

De altfel, potrivit unor surse judiciare citate de Gandul, pe langa Adomnitei, in acest caz ar mai fi vizati si vicepresedintele Alin Aivanoaei, fostul vice Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga.

Procurorii anticoruptie au facut, miercuri, mai multe perchezitii in Iasi, intr-o cauza penala privind presupuse infractiuni de coruptie si fals. Potrivit unui comunicat DNA, sunt vizate fapte presupus comise intre 2013 si 2015.

Actiunea procurorilor a presupus 21 de perchezitii in locatii situate in orasul Iasi, dintre care 19 au vizat sediul Consiliului Judetean.

Ancheta DNA are in vedere, in acest caz, un contract de 340.000 de lei privind servicii de promovare a judetului Iasi, contract achitat fata a fi fost executat. Mai mult, potrivit sursei citate, Cristian Adomnitei ar fi amendat mai multi angajati ai Consiliului Judetean care au sesizat nereguli, pentru a se asigura ca anumite informatii nu ajung in spatiul public.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22