UPDATE. Președintele Klaus Iohannis, aflat intr-o vizita oficiala in Spania, a fost primit astazi de regele Felipe al VI-lea

P.c. | 13.07.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a fost primit astazi de regele Spaniei, Felipe al VI-lea. Iohannis efectueaza o vizita oficiala in Spania in cadrul careia se va intalni si cu premierul spaniol Mariano Rajoy, alaturi de care va susține o conferință de presă, si cu presedintele Senatului spaniol, relateaza Agerpres.

 

Președintele Iohannis și soția sa, Carmen, au participat luni la dejunul oficial oferit de regele Felipe al VI-lea și de regina Letizia.

 

"Totdeauna România a avut în Spania un aliat ferm în aspirațiile sale europene și proatlantice. Acum când ambele țări sunt pe deplin integrate în familia europeană, aspirațiile noastre trebuie să se îndrepte către apărarea fermă a nu puținelor interese pe care le împărtășim. Spania, cum bine știți, sprijină intrarea României în Spațiul Schengen. Este ceea ce i se cuvine, date fiind eforturile coerente și susținute care au fost depuse în acest sens de către autoritățile române, în poziția de frontieră externă a UE pe care o are România", a spus regele Felipe al VI-lea, citat de Agerpres.

 

El a vorbit despre relațiile intense dintre Spania și România. "Între limbile și culturile noastre există o înrudire cu rădăcini ce duc până la Traian, cel dintâi dintre împărații romani născuți în Hispania și reper fundamental pentru identitatea română", a afirmat regele Spaniei.

 

Despre comunitatea românilor din Spania

"În ultimii ani, sute de cetățeni români s-au stabilit în Spania și au devenit astăzi comunitatea străină cea mai numeroasă pentru țara noastră. Prin efortul ei, această comunitate a adus o însemnată contribuție la dinamismul economiei noastre, fapt care merită să fie pe deplin recunoscut", a subliniat regele Felipe al VI-lea.

 

Iohannis va întâlni de asemenea membri ai comunității de români din Spania.

 

Marți, șeful statului român va fi primit de președintele Senatului spaniol, Pio Garcia Escudero.

 

Klaus Iohannis efectuează, de duminică până marți, o vizită oficială în Spania.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22