UPDATE: Premierul grec a DEMISIONAT pentru a se organiza in septembrie alegeri anticipate

Fara Autor | 20.08.2015

Pe aceeași temă

Premierul elen Alexis Tsipras ar putea demisiona în această seară, scrie Reuters, citând oficiali greci, pentru a permite organizarea de noi alegeri parlamentare în septembrie.

 

UPDATE: "În scurt timp, îi voi prezenta preşedintelui demisia mea şi a Guvernului. Simt că am obligaţia morală de a mă prezenta evaluării poporului. Votul poporului va decide dacă acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criză", a declarat Alexis Tsipras.

"Vreau să fiu onest în totalitate, nu am ajuns la acordul pe care îl voiam cu creditorii internaţionali. Am fost obligaţi să onorăm un acord", a mai spus Tsipras, citat de Mediafax.

"Sunt foarte mândru de Guvernul pe care îl conduc. Am purtat negocieri dure mult timp", a apreciat Tsipras.

 

UPDATE: Premierul Tsipras și-a anunțat demisia, într-un discurs televizat.

 

UPDATE: Tsipras a avut consultări prin telefon pe această temă cu liderii partidelor de opoziție, scrie agenția ANA, preluată de Agerpres.

 

Alexis Tsipras va face o declarație de presă ce va fi transmisă în direct de televiziuni, iar apoi va merge la sediul președinției pentru a-l anunța despre decizia sa pe președintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos.

 

Pe parcursul zilei de joi, în Grecia au circulat mai multe informații pe surse potrivit cărora Tsipras ar fi decis să demisioneze, pentru a organiza alegeri anticipate.

 

Data acestora ar urma să fie 20 septembrie.

 

Tsipras urmărește în prezent două obiective, potrivit presei elene, preluate de Agerpres: în primul, rând să contraatace aripa rebelă din cadrul partidului stângii radicale Syriza și, în al doilea rând, să-și asigure un nou mandat înainte de începerea aplicării măsurilor de austeritate, care continuă încă să provoace dezbateri aprinse la Atena.

 

Dacă Tsipras va demisiona, va fi instituit un guvern interimar ce va fi condus de un judecător al Curții Supreme până la organizarea de alegeri anticipate.

 

Parlamentul grec a aprobat vinerea trecută, după o dezbatere care a durat întreaga noapte, acordul tehnic cu creditorii internaționali privind un al treilea plan de ajutor pentru țară. Textul de 400 de pagini a fost adoptat cu 222 de voturi pentru, 62 împotrivă și 11 abțineri. Însă, circa 30 de deputați ai stângii radicale Syriza au votat împotriva acordului și 11 s-au abținut, sporind numărul de dezertări din tabăra premierului Tsipras, care nu mai are majoritate.

 

Știre în curs de actualizare

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22