UPDATE Radu Mazare, audiat la DNA Constanta. Procurorii au extins urmarirea penala fata de Mazare, sub acuzatia de abuz in serviciu

T.d. | 06.02.2015

Pe aceeași temă

Radu Mazare s-a prezentat vineri la DNA Constanta, unde este audiat, incepand cu ora 13.00. Primarul sustine ca a fost chemat intr-o cauza vizand un teren din statiunea Mamaia care a fost vandut de Consiliul Local Constanţa.

UPDATE: Primarul Radu Mazare a afirmat la iesirea de la DNA Constanta ca a fost instiintat ca s-a extins urmarirea penala in ceea ce-l priveste, intr-un dosar privind retrocedari. Mazare este acuzat in acest caz de abuz in serviciu.

"M-au chemat să mă anunțe că s-a extins urmărirea penală, fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că patru funcționari publici care au fost trimiși în judecată în dosarul mare din 2008 (n.r. — dosarul retrocedărilor trimis în judecată în 2008) nu i-am suspendat din funcție. (...) Nu știu, acum mi-au adus la cunoștință că de ce nu i-am suspendat din funcție, că și-au luat leafa în mod ilegal, că ar fi trebuit să fie suspendați din funcție. (...) Dintre acei funcționari unul s-a pensionat — Marica, unul a plecat la un moment dat și, nu știu, mi se pare că numai unul mai lucrează în continuare. În 2008 dosarul a fost trimis în instanță și eu am fost acuzat că de ce din momentul în care dosarul a fost trimis în instanță nu i-am suspendat pe respectivii din funcție", a spus edilul Constanței, potrivit Agerpres.
 

Astăzi merg la DNA Constanţa într-un dosar în care sunt vreo două-trei acuzaţii, una dintre ele fiind pentru un teren vândut în staţiunea Mamaia, în anul 2004, terenul de sub celebra clădire castel. Castelul a fost privatizat şi terenul a fost ulterior cumpărat de la Consiliul Local, prin votul Consiliului Local şi cu evaluare. Eu sunt suspect în dosarul ăsta de la DNA Constanţa de mai multă vreme, pentru fel de fel de bazaconii din astea. Acum nu ştiu ce vrea (DNA -n.r.) să-mi aducă la cunoştinţă. Mi-am luat avocat, mă prezit la ora 13.00 şi asta e, asta este viaţa mea de zece ani”, a spus Radu Mazăre, înainte de a merge la DNA Constanţa, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA au efectuat joi mai multe percheziții în București și județele Constanța și Cluj, din care una la Primăria Constanța, dar și la sediile unor societăți care ar fi, potrivit unor surse judiciare, controlate de Radu Mazăre și omul de afaceri Sorin Strutinsky.

Un apropiat al lui Mazare, Strutinsky a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile, fiind acuzat de patru infractiuni de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura private si spalare de bani.
 

“Astazi sunt liber, poate maine nu mai apuc”

Primarul Radu Mazare a fost prezent, joi, la perchezitiile procurorilor DNA in Primaria Constanta. Mazare a plecat dupa mai putin de o ora, spunand ca “astazi este liber sa plece” si ca va merge sa faca “o tura” cu caiacul, pentru ca este posibil ca “maine sa nu mai apuce”.

”Au rămas în primărie viceprimarul Făgădău, şefa mea de cabinet şi ceilalţi colegi ai mei, ca să predea documentele, care sunt pentru o perioadă îndelungată. Vor să ia documentele cu societatea de televiziune unde am fost angajat (SC Soti -n.r.), de la ziar, cu firma care strânge gunoul şi care are contract cu Primăria de prin '90 şi ceva. A sunat ofiţerul judiciar la procuror, este vorba despre contracte din 2007 încoace, contracte care au mai fost verificate, şi autorizaţiile de construcţie pentru două societăţi, pentru construcţia mall-ului de la Maritimo şi cealaltă pentru un centru comercial care nu s-a mai construit”, a spus Radu Mazare.

”Sunt mii de documente, acţiune care durează. I-am întrebat pe procurori: «mă luaţi, nu mă luaţi?». Mi-au zis «nu, că n-am venit să vă luăm». I-am întrebat dacă pot să plec, le-am spus că este viceprimarul, semnează el (procesele-verbale pentru predarea documentelor -n.r.). (...) Având în vedere că sunt liber astăzi, fac o tură cu caiacul, poate mâine nu mai apuc”, a mai spus Mazăre.

In curs de actualizare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22