UPDATE. Radu Mazare va fi cercetat in LIBERTATE. CATEGORIC nu voi mai candida la Primarie. Este acuzat de luare de MITA si abuz in serviciu

M. B. | 17.03.2015

Pe aceeași temă

 

UPDATE. Inalta Curte e a respins cererea DNA de arestare preventiva a primarului din Constanta, Radu Mazare, urmand ca acesta sa fie cercetat de procurori in stare de libertate, intr-un dosar in care este acuzat de trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu.

Judecatorii au mai respins si cererea de arestare a omului de afaceri Sorin Strutinsky.

 

Radu Mazăre a declarat în ultimul cuvânt, susținut în fața judecătoarei de la ICCJ care se va pronunța marți seara pe mandatul de arestare preventivă a edilului, că a obosit să tot răspundă la acuzațiile care i se aduc încontinuu de ctre procurori și că va renunța foarte curând la Primărie.

 

“I-am spus la sfârșit, în ultimul cuvânt, că, oricum, am obosit, și că, foarte curând, voi renunța la Primărie, pentru că m-am săturat să răspund încontinuu la fel de fel de lucruri de care sunt acuzat”, le-a relatat primarul Constanței jurnaliștilor de la ICCJ.

 

Mazăre este de 14 ani primar al Constanței - a fost ales prima oară în 2000, ca independent. 

 

Întrebat dacă va mai candida la vreun mandat, Mazăre a răspuns: “Categoric, nu!”

 

Mazăre, căruia i-a expirat ordonanța de reținere pentru 24 de ore, a plecat să mănânce, în așteptarea deciziei instanței.

 

Edilul din Constanța a fost retinut luni seara de catre procurori pentru infractiunea de luare de mita si abuz in serviciu.El va fi propus in fata Curtii de Casatie si Justitie la arestare preventiva pentru 30 de zile, informeaza Hotnews.

 

El a fost audiat luni timp de 6 ore dupa care a fost dus incatusat in arestul Politiei Capitalei.
 

De asemenea, procurorii DNA au depus actiuni si impotriva lui Sorin Strutinsky care este deja arestat preventiv cu alta cauza. El este acuzat in acelasi dosar de trei infractiuni de complictitate.Radu Mazare Radu, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.Sumele au fost spalate sub forma unor contracte fictive de publicitate cu o firma controlata de primarul Constantei.In perioada 2008-2014, Radu Mazare, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.Contractul de salubrizare incheiat intre firma respectiva si primaria Constantei este pe o perioada de 25 de ani si se ridica la suma de 335 de milioane de euro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22