UPDATE. Regele Mihai i-a retras titlul de Principe nepotului sau Nicolae si l-a inlaturat de la succesiunea coroanei

Fara Autor | 10.08.2015

Pe aceeași temă

Mihai I i-a retras titlul de Principe al României şi calificativul de Alteţă Regală nepotului său, Nicolae, fiul Principesei Elena, pentru că familia regală va avea nevoie de o cârmuire modestă, cu principii și cu gândul la ceilalți, potrivit unui comunicat al Casei regale.

 

UPDATE: Ioan Luca Vlad, consilier al Casei Regale a României, a declarat luni, într-un interviu acordat Realitatea Tv, că decizia de retragere a titlului de principe pentru Nicoale îi aparține regelui Mihai și a fost luată în urma unor chibzuințe, pentru că principele nu s-a adaptat la rigorile postului.

 

Retragerea titlului "nu a fost o pedeapsa" pentru Principele Nicolae, iar acesta a fost "in asentiment" cu Regele Mihai cand suveranul Casei Regale l-a exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.  Potrivit consilierului, principele nu s-a adaptat rigorilor cerute de pozitia ocupata: "nepotrivire de idei intre idealurile principelui si privatiunile cerute de aparteneta la Casa regala".

 

CITITI SI: Consilier al Casei Regale, despre retragerea titlului Principelui Nicolae:Nu s-a adaptat rigorilor postului. Nu este o pedeapsa

 

 

UPDATE: Zoe Petre a a declarat la Realitatea TV: "Nu cred că e cazul să comentăm noi prea mult. E o surpriză pentru multă lume.

Daţi-mi voie să consider că Majestatea sa are toate informaţiile pentru a lua cea mai bună decizie şi trebuie să fim încrezători că face cea mai bună alegere. E posibil să îşi dorească să îl ţină mai departe de linia 1 a politicii din România, experienţă care poate fi traumatizantă pentru un tânăr. "

 

CITITI SI: Principele Nicolae, al treilea in ordinea succesiunii la tron dupa Regele Mihai, se stabileşte în România

 

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeaşi zi. În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi. Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat. Alteţa Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele“, se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al regelui Mihai.

 

Nepotul lui Mihai I, Nicolae, născut la 1 aprilie 1985 în Elveţia, a devenit Principe al României cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală la 1 aprilie 2010.    

 

Nicolae era al treilea pe linia de succesiune la tron și era considerat succesorul regelui Mihai.

 

Fostul principe, Medforth-Mills, are 30 de ani și este fiul Principesei Elena a României și al profesorului doctor Robin Medforth-Mills.

 

În 2013, regele Mihai i-a retras titlul de principesă Irinei, a treia fiică a sa, după ce aceasta și soțul ei su fost arestați și apoi condamnați al trei ani cu suspendare pentru că au organizat pariuri și lupte ilegale de cocoși la ferma lor din estul statului american Oregon.

 

Irina Walker și soțul ei au pledat în 2013 vinovat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22