UPDATE Stefan LUNGU, fost consilier al Elenei UDREA, adus cu duba la DNA in dosarul GALA BUTE. Fostul presedinte al FR Box, Rudel Obreja, RIDICAT de procurori si adus la DNA

P.c. | 02.02.2015

Pe aceeași temă

Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a fost adus pentru audieri la DNA. Lungu, fost consilier în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) condus de Elena Udrea, ar fi primit în anul 2010 suma de 700.000 de lei de la societatea Termogaz Company SA, pentru a-și folosi influența față de angajați din cadrul ministerului, în vederea efectuării plăților prin care erau finanțate contractele de lucrări publice, potrivit unor surse judiciare, relateaza Agerpres.

UPDATE: Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost adus luni la DNA, de către anchetatori, după ce la locuinţa sa din Sectorul 2 al Capitalei au fost făcute percheziţii, în dosarul "Gala Bute". Rudel Obreja a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 14.30, fiind însoţit de anchetatori, care l-au ridicat de la locuinţa sa din Capitală. Obreja a spus că nu este nimic nou în dosarul "Gala Bute" şi că nu este vinovat de acuzaţiile care îi sunt aduse de procurorii DNA, potrivit Mediafax.

Banii ar fi fost livrați în mai multe tranșe, iar pentru a ascunde natura acestor plăți, au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziție, prin interpunerea unei alte societăți. Este vorba de Last Time Studio SRL din Câmpina, societate controlată de Ștefan Lungu prin intermediul mamei sale, Elena Lungu, în calitate de asociat și administrator.

 

Reprezentanții Termogaz Company urmăreau în vara anului 2010, conform surselor, obținerea unei plăți în avans pentru un contract încheiat cu administrația locală din Cavnic, ce avea ca obiect domeniul schiabil Gutâiul Doamnei. Deși MDRT nu finanța în mod obișnuit asemenea lucrări, Lungu ar fi promis că va interveni pentru a aproba efectuarea plății, în schimbul unui comision de 10%.

 

CITITI SI: Perchezitii in dosarul Gala Bute: DNA cere aviz pentru URMARIREA PENALA a Elenei UDREA

 

MDRT a dispus ulterior efectuarea unei plăți de aproape 5 milioane de lei către administrația din Cavnic pentru finanțarea în avans a contractului încheiat cu Termogaz Company, din suma totală aproape 500.000 de lei fiind direcționați către Ștefan Lungu. Conform surselor, transferul a fost mascat prin interpunerea societății controlate de Lungu în achiziția unui post de transformare.

 

O altă tranșă de aproape 300.000 de lei a fost primită de Ștefan Lungu, prin intermediul firmei pe care o controla, în toamna anului 2010, după ce MDRT a efectuat două plăți în valoare totală de aproape 2 milioane de lei pentru niște lucrări executate de Termogaz Company în localitatea Borsec.

Tranzacțiile cu firma Last Time Studio au avut, conform acelorași surse, un caracter fictiv, urmărindu-se doar obținerea unei justificări pentru transferul sumelor de bani în patrimoniul lui Ștefan Lungu, în schimbul influenței exercitate asupra funcționarilor MDRT.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează, luni, percheziții în 18 locații situate în București și alte patru județe într-un dosar privind achiziții, prin programe finanțate din fonduri publice și din fonduri europene.

 

"Ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 18 locații (sedii ale unor societăți comerciale și domicilii ale unor persoane fizice) situate în municipiul București și județele Ilfov, Prahova, Hunedoara și Gorj", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

 

DNA precizează că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în cadrul unor proceduri de achiziție, prin programe finanțate din fonduri publice și din fonduri europene.

 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22