UPDATE Traian Basescu si Vasile Blaga, la Inalta Curte in dosarul rapirii jurnalistilor in Irak. Dosarul, mutat la Judecatoria Sectorului 5: E vremea delatorilor. Exclus ca cineva sa probeze ceva ce n-a existat

T.d. | 06.08.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu si Vasile Blaga au ajuns, joi dimineata, la Inalta Curte, cei doi fiind citati in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak. Prezenta celor doi fosti oficiali la Instanta Suprema a fost motivata de o plangere depusa de Corneliu Vadim Tudor.

Basescu si Blaga sunt acuzati de Vadim Tudor ca ar fi oprit o parte din banii de rascumparare pentru cei trei jurnalisti romani rapiti in Irak, in 2005, transmite Realitatea TV.

 

UPDATE: ICCJ a trimis dosarul la Judecătoria 5, întrucât Băsescu nu mai deține nicio calitate care să impună discutarea la instanța supremă.

Astfel, confirmarea sau infirmarea redeschiderii dosarului va fi făcută la Judecătoria Sectorului 5.

 

UPDATE: Traian Băsescu a anunțat că-l va chema în instanță pe Corneliu Vadim Tudor, după ce se închide dosarul privind răscumpărarea jurnaliștilor români răpiți în Irak.

 

UPDATE: Fostul sef de stat a subliniat ca e exclus ca cineva sa poata proba ceva ce nu a existat.

”Nu mi s-a pus nicio întrebare. Am fost întrebat dacă am ceva de comentat sau dacă am văzut dosarul. Este vremea delatorilor. Este exclus ca cineva să poată proba ceva care n-a existat. Înalta Curte a constatat că eu, nemaiavând nicio calitate politică, competența nu îi mai aparține”, a spus Basescu, potrivit Romania Libera.

Acuzatiile lui Vadim Tudor in acest caz – potrivit carora Basescu si Vasile Blaga ar fi oprit o parte din banii de rascumparare pentru jurnalistii rapiti in Irak, in 2005 – sunt false, sustine Basescu.

Vadim Tudor trăiește din minciună și din delațiune. Asta a stiut dintotdeauna. Ca om m-as bucura să se facă o astfel de anchetă, ca fost șef de stat am rezerve asupra modului în care ar putea fi făcut.

Ce va decide instanța, asta vom face. În ceea ce mă privește nici nu am știut vreodată că procurorii au vrut să facă vreo anchetă față de delațiunea lui Vadim Tudor”, a aratat fostul presedinte.

In ce priveste criza rapirii jurnalistilor romani, Traian Basescu a precizat ca nu are ce sa-si reproseze:

”Cum să-mi reprosez ceva? Sunt mândru că a fost rezolvată și că românii au fost aduși în țară”.

 

Vasile Blaga a spus la iesirea de la Inalta Curte ca procurorul a decis faptul ca el nu are nicio calitate in dosarul rapirii jurnalistilor romani. Fostul ministru de Interne a precizat ca dosarul a fost mutat la Judecatoria Sectorului 5.

Si Traian Basescu a spus ca dosarul sau nu poate fi judecat de Inalta Curte si ca o instanta inferioara va lua o decizie in aceasta cauza.

---

“E vremea delatorilor”, a spus fostul presedinte Basescu la intrarea la Inalta Curte, aratand ca nu are emotii in acest caz.

Si Vasile Blaga a spus ca nu are emotii in ce priveste redeschiderea dosarului. De altfel, cei doi nu sunt urmariri penal, o decizie in acest sens urmand a fi luata de judecatorii Instantei Supreme.

Traian Basescu si Vasile Blaga, sustine Corneliu Vadim Tudor, ar fi luat la acea vreme o parte din banii de rascumparare platiti de statul roman pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak, in 2005: Ovidiu Ohanesian, Sorin Miscoci și Marie Jeanne Ion

Initial, dosarul deschis ca urmare a plangerii a primit o decizie de neincepere a urmaririi penale, in conditiile in care Basescu beneficia de imunitate prezidentiala.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22