UPDATE UDMR conditioneaza votul de incredere privind cabinetul Ponta IV. Kelemen Hunor: Vom discuta in grup daca sustinem Guvernul / UDMR sustine guvernul Ponta IV

T.d. | 15.12.2014

Pe aceeași temă

UDMR si-ar putea schimba pozitia cu privire la sustinerea Guvernului Ponta IV. Kelemen Hunor, presedintele formatiunii, a declarat, luni, ca a avut o discutie cu premierul Ponta despre situatia din Covasna, fapt ce ar putea impinge Uniunea sa nu mai acorde vot de incredere noului Executiv, potrivit Mediafax.

UPDATE: Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni ca parlamentarii minoritatii maghiare vor vota noul guvern al lui Victor Ponta, dupa ce a constatat ca "in afara de PSD nu vrea nimeni sa guverneze" iar "tara trebuie guvernata", potrivit Hotnews.

Acesta a notat ca programul de guvernare aprobat in martie nu a fost schimbat, inclusiv in ceea ce priveste capitolul pentru minoritati, astfel incat cu o "mare majoritate" UDMR a decis sa dea "un cec in alb premierului, un vot pentru acest guvern".

I-am prezentat (lui Victor Ponta, n.r.) problemele din judeţul Covasna pentru că noi considerăm că relaţiile interetnice nu trebuie să sufere şi nu trebuie stricate mai mult decât a stricat prefectul din Covasna, doar din cauză că noi am ieşit de la guvernare. Deci am prezentat această situaţie premierului”, a spus Kelemen, după ce a discutat cu Ponta la Parlament.

Întrebat dacă i-a spus lui Ponta că UDMR va susţine noua structură a Guvernului, Kelemen Hunor a precizat: ”Nu, am spus că merg la şedinţa de grup acum şi vom discuta acolo”.

El a precizat că va face anunţul privind susţinerea sau nu în Parlament a Guvernului Ponta 4 după şedinţa grupurilor UDMR, care se vor reuni imediat la Parlament.

Întrebat ce s-a schimbat de la momentul în care a spus că UDMR iese de la guvernare, dar va vota Guvernului Ponta 4, Kelemen a spus: ”S-a schimbat ceea ce ştiţi şi dumneavostră, s-a schimbat la Covasna şi din cauza unui singur om. Altceva nu s-a schimbat”.
 

Context

Săptămâna trecută, Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna a fost amendat de Prefectură cu 5.000 de lei pentru intonarea imnului Ungariei la o manifestare publică organizată, în 4 iunie, în municipiul Sfântu Gheorghe, cu prilejul Zilei solidarităţii naţionale a maghiarilor şi comemorării Tratatului de la Trianon.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, ca de cand Uniunea si-a anuntat iesirea de la guvernare au fost inregistrare incidente cu privire la unii lideri ai comunitatii maghiare. Hunor a facut referire la amenda data PCM de prefectul din Covasna.

El a adăugat că i-a semnalat premierului Victor Ponta aceste probleme.

"Noi i-am semnalat premierului problemele de la Sfântu Gheorghe, din Covasna. Pot fi rezolvate foarte uşor, azi, mâine, poimâine, până când ajung lista Guvernului şi structura Guvernului în faţa Parlamentului. Deci nu anunţăm de aici ce vom face, până când nu ştim care va fi reacţia premierului şi a colegilor din Guvern", a spus Kelemen Hunor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22