Urmarea majorărilor salariale: Primăria Sectorului 3 va concedia până la 200 de angajați

Redactia | 07.03.2018

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, anunță o analiză a organigramei, urmată de reducerea schemei de personal pentru eficientizarea activității instituției, pentru că după majorările salariale este afectat bugetul de investiții, a declarat edilul șef pe pagina de Facebook.

Pe aceeași temă

 

Contactat de HotNews.ro, Robert Negoiță a spus că salariile au crescut foarte mult anul trecut, iar unele chiar s-au dublat. „Această măsură va aduce performanța și va reduce corupția, fiindcă nu poți să te întrebi de ce stă un arhitect pe 1200 lei lună la primărie, însă ca bugetul de salarii să nu afecteze bugetul de investiții trebuie să facem disponibilizări. În circa o lună vom face o conferință de presă în care vom prezenta exact cum s-a modificat organigrama primăriei”, a declarat primarul sectorului 3. Instituția are în prezent 900 de angajați și vor fi disponibilizați între 100 și 200 de persoane după ce va fi efectuată evaluarea.

 

„Am demarat o analiză amplă, la finalul căreia vrem să vedem exact ce număr de angajați este necesar, pe fiecare structură, și unde se impune să facem reduceri. Desigur, fără ca activitatea să fie afectată în vreun fel. Dimpotrivă, scopul este de a decide cum putem eficientiza activitatea, astfel încât să creștem randamentul la nivelul instituției, la nivelul tuturor departamentelor și structurilor”, a postat primarul pe pagina de Facebook.

 

Primarul spune ca a crescut salariile angajaților, și așteaptă să crească și performanța acestora, dar și volumul de muncă prestat.

 

„La Primăria Sectorului 3, am militat și am reușit să acordăm salarii mărite, corecte, angajaților. În special celor din departamentele cheie, unde nu reușeam să atragem specialiști, fiindcă nu puteam concura cu mediul privat. Majorarea salarială atrage și creșterea performanței. Cine își imagina că va presta aceeași muncă, dar pe un salariu net superior, și-a format o impresie greșită. Grija în cheltuirea banului public nu este o lozincă de enunțat în dezbateri, ci ar trebui să fie o preocupare reală. Iar astăzi, datorită faptului că am crescut lefurile, trebuie să luăm o serie de măsuri, astfel încât, bugetul de salarii să nu afecteze bugetul de investiții”, a mai postat primarul pe pagina de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22