Țuroiu, cusătoreasa din Videle ajunsă șefă a ICR, își promovează hainele pe banii statului

Dora Vulcan | 26.07.2017

Președinta ICR, Liliana Țuroiu, folosește instituția pe care o conduce pentru a-și promova colecția de haine cu inspirație din costumele tradiționale, intitulată ”Zestrea”, scrie publicația Vice sub semnătura Sidoniei Bogdan.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Anul trecut, sub mandatul fostului șef ICR, Radu Boroianu, colecția sa a fost expusă în opt țări din Europa, cu sprijinul ICR. Tot anul trecut, respectiva colecție a fost vândută prin licitație la un eveniment Artmark pe care Țuroiu a încasat 11 034,76 lei, potrivit declarației sale de avere. Un posibil conflict de interese se conturează în actualul mandat ICR. „Zestrea by Liliana Ţuroiu este un proiect cultural de promovare a identităţii naţionale, cu un puternic caracter educaţional, intercultural şi care se adresează tuturor celor preocupaţi de tradiţie, cultură şi modă. Colecţia Zestrea şi albumul de artă şi costum cu același nume au fost expuse în anul 2016 în 8 ţări'', se arată într-un comunicat ICR, citat de Vice.

 

 Pe site-ul casei de licitații Artmark, prezentarea unei bluze create de Țuroiu, adjudecată la șase sute de euro, a fost identică cu cea din comunicatele Institutului Cultural Român - așadar, un demers privat preluat pe banii statului. 

 

Chiar asta a ajuns cultura românească? La asta se reduce marca ei de promovat peste hotare: la țoalele madamei Țuroiu? Atât suntem ca nație, sublimați din punct de vedere cultural? Niște Țuroiu?

 

 

Articolul integral din Vice, AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22