Ursula von der Leyen este noul președinte al Comisiei Europene

Laurentiu Gheorghe | 02.07.2019

Liderii europeni au picat la pace după trei zile de negocieri asupra viitoarei conduceri a Uniunii Europene, a anunțat marți seară Donald Tusk.

Pe aceeași temă

Comisia Europeana - Ursula von der Leyen – ministrul Apărării din Germania

Consiliul European - Charles Michel - premierul Belgiei,

Inalt Reprezentant - Josep Borrell - europarlamentar spaniol

Banca Centrala Europeana - Christine Lagarde – fosta directoare FMI

Marele perdant ale acestor negocieri maraton este Frans Timmermans care era favoritul pentru președința Comisiei Europene fiind susținut atât de socialiști cât și de PPE, dar la revolta liberalilor s-a renunțat la candidatura lui.

De asemenea, Printre cei mai vocali contestatari ai candidaturii Frans Timmermans pentru presedintia Comisiei Europene s-au aflat tarile din asa-numitul grup de la Visegrad - Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia. Acestea au fost insa de la inceput de acord cu un nume surpriza, aparut la negocierile de marti si care i-ar multumi si pe populari, si pe Macron.

Ursula von der Leyen este ministrul german al Apărării începând cu anul 2013. Are 60 de ani și a fost în mai multe rânduri ministru și de mai multe ori a fost prezentată drept o posibilă succesoare a Angelei Merkel. Numele Ursulei von der Leyen a fost propus de către preşedintele francez Emmanuel Macron, însă această propunere s-a lovit de nemulțumirea eurodeputaților germani potrivit mai multor surse citate de News.ro.

Charles Michel, cel care va conduce Consiliul European, are 43 de ani și este premierul interimar al Belgiei. Charles Michel a fost numit premier la doar 38 de ani, dar și-a dat demisia în decembrie 2018, după depunerea unei moțiuni de cenzură de către socialiștii și ecologiștii belgieni.

Josep Borrell are 72 de ani și a fost cel de-al 25 președinte al Parlamentului European, în perioada 2004-2007. Este parlamentar european din partea Spaniei.

Manfred Weber are 46 de ani și este parlamentar german susținut de creștini-democrați, face parte din grupul PPE. A intrat în Parlamentul European la 31 de ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22