USB ar putea propune un referendum privind finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului

Vlad Toma | 02.08.2016

Clotilde Armand, consilierul local USB la Primaria Sectorului 1, a acuzat, intr-un interviu pentru RFI, lipsa de transparenta a modului in care s-a incercat alocarea a zece milioane de lei (aproximativ 2,5 milioane de euro) din banii Primăriei Sectorului 1 pentru finantarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Pe aceeași temă

 

Alocarea acestor bani a fost in cele din urma blocata prin interventia Clotildei Armand si a celorlalti consilieri USB, ajungandu-se insa la alocarea a 2,5 milioane de lei pentru finantarea Catedralei, suma cu care consilierii USB se pare ca ar fi fost in cele din urma de acord, impunand insa conditia unor dezbateri publice pe aceasta tema.

 

Armand a declarat, in interviul pentru RFI, ca USB ar putea propune organizarea unui referendum in privinta finantarii Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Consiliera USB considera ca aceasta cererea de finanţare era neprofesionistă: "În primul rând, o privesc ca pe ceva foarte neprofesionist. Este o cerere foarte mare. Sunt mai mult de 2,5 milioane de euro. Am primit-o în ziua precedentă, n-a fost foarte bine fundamentată, în nici un caz, n-am primit un plan de finanţare, aşa cum sunt eu obişnuită la birou şi după o zi a fost supusă Consiliului Local…  lipsa de transparenţă, lipsa unui studiu clar care să ne arate cum ar fi folosiţi aceşti bani este o problemă. Noi am pus problema principial, în primul rând, să ştim că există o dezbatere publică şi că această temă este clar o temă pe care o vor bucureştenii. Al doilea lucru este să fim siguri de felul în care vor fi folosiţi banii în mod transparent, cu un audit. Aceste două lucruri ne lipseau".

 

 

Clotilde Armand nu exclude ca USB să propună un referendum la nivelul sectorului 1 privind finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului :  "Noi nu ştim dacă vom organiza un referendum, dacă vom organiza nişte dezbateri cu asociaţii care reprezintă locuitorii, adică oameni şi religioşi şi mai puţin religioşi. Dacă ne dăm seama că va fi dificil, pentru că nu există cultura aceasta sau nu există asociaţii care reprezintă bine cetăţenii (...), atunci probabil o să hotărâm să facem chiar un mic referendum, care să fie adaptat, adică să nu fie într-o singură zi, într-un singur fel, ceva care nu ar costa mult pentru locuitorii Sectorului 1 (...). Dar nu va fi organizat numai de USB, vrem să fie organizat cu Primăria Sectorului 1. Dacă Primăria Sectorului 1 se opune şi nu vrea, atunci va trebui să facem noi ceva special şi în afara Primăriei".

 

Cititi interviul integral pe RFI.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22