USB cere ajutorul judecatorului de la sectorul 1 pentru renumararea voturilor

Dora Vulcan | 08.06.2016

USB va face o cerere de interventie in procesul prin care Judecatoria Sectorului 1 valideaza rezultatele alegerilor locale si va cere renumararea voturilor in sectiile din sectorul 1 unde exista suspiciuni privind modul in care acestea au fost numarate.

Pe aceeași temă

 

 


 

 

 

Decizia USB vine dupa ce Biroul Electoral sector 1 a respins cererea partidului de renumarare a voturilor in 18 sectii, unde existau anumite discrepante statistice, a anuntat liderul Uniunii, Nicusor Dan. Care a evitat cu obstinatie termenul "frauda", preferandu-l pe cel de "suspiciuni". 

 


"Am facut o cerere la Biroul Electoral al sectorului 1 in care am spus ca exista niste abeteri statistice care trebuie lamurite, legate si de modul in care in anumite sectii de votare voturile Clotildei Armand erau si sub scorul partidului si mult sub scorul meu, spre deosebire de celelalte sectii si ca in anumite sectii in care nu am avut reprezentanti diferentele erau foarte mari intre cei doi candidati. Nu am spus cuvantul frauda niciodata. Am spus ca este o chestiune statistica care necesita o clarificare. Biroul Electoral a respins seara trecuta cererea noastra. Hotararea este definitiva. Nu poate fi atacata la Biroul Electoral Municipal sau la Biroul Electoral central. In schimb, Legea 215 prevede o procedura de validare la Judecatoria sectorului 1 a mandatului primarului, printr-un proces public in care vom face o cerere de interventie si vom reitera ce am spus in fata Biroului Electoral sector 1. O sa cerem judecatorului renumararea voturilor in cele 18 sectii de votare cu probleme si acesta poate dispune acest lucru", a spus Nicusor Dan.

 

Dan a declarat presei ca la Biroul Electoral sector 1, unde sunt doi magistrati si reprezentanti ai partidelor, absolut toti reprezentantii partidelor au votat in unanimitate impotriva renumararii, pana si reprezentantii PSD si UNPR care tocmai declarau ieri public ca nu au nimic impotriva renumararii.

 

"Cred ca ar fi fost o chestiune pozitiva pentru democrartia din Romania pentru ca sunt foarte multi oameni nemultumiti. Este vorba despre increderea oamenilor in institutii", a spus Nicusor Dan.

 

In plus, acesta a declarat ca va cere Autoritatii Electorale Permanenta sa permita USB verificarea tuturor sacilor de la sectorul 1 pentru propria informare. "Vrem ca aceasta sa devina o practica. Dupa un tur de alegeri oricine sa poata verifica conformitatea procesului verbal cu sacul de buletine de vot", a declarat Nicusor Dan.


Nicusor Dan, liderul USB, a anuntat pe Facebook, marti, ca a solicitat renumararea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din Sectorul 1 la sectiile de votare 5, 7, 9, 13,16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 si 158 aflate in circumscriptia teritoriala a Sectorului 1 Bucuresti.

 

"Motivul este ca intre procentajul voturilor pentru Clotilde si cel al voturilor nule, s-a inregistrat o corelatie negativa puternic semnificativa (-0.555, nivel de semnificatie 99%). Cu alte cuvinte, cu cat au fost mai multe voturi nule, cu atat mai putine pentru candidata USB la primaria Sectorului 1, Clotilde Armand", a declarat acesta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22