USR a depus la Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Educației

L. G. | 28.09.2022

USR a depus la Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma anchetei jurnalistice care arată că acesta a plagiat un curs universitar.

Pe aceeași temă

Moțiunea simplă este intitulată „România educată să fure. Sorin Câmpeanu face școala de rușine”.

În textul moțiunii se arată că „ministrul care trebuie să implementeze România Educată, proiectul de țară al președintelui Klaus Iohannis, este un plagiator. Un hoț. Un om care a furat idei. Ministrul Educației a plagiat, într-o lucrare de specialitate, 92 de pagini din munca a doi colegi profesori universitari. Nu are curajul să arate public lucrarea. Nu ne miră”.

Potrivit sursei citate, „într-o Românie Educată, ministrul și-ar fi prezentat imediat demisia. În România lui Klaus Iohannis, încă un ministru plagiator este ceva normal. Guvernul în care Sorin Cîmpeanu este ministru al Educației este condus de un alt plagiator – premierul Nicolae Ciucă.”

„Proiectele de legi ale Educației scrise de Sorin Cîmpeanu înseamnă confiscarea definitivă a educației de către partidele politice, adică cei care au prosperat din plagiat în funcții bine remunerate, din controlul politic al directorilor, din transformarea multor universități în afaceri de familie. Astăzi, nu mai au nicio jenă. S-au format rețele de plagiatori și de susținători ai plagiatorilor care știu bine când să îi șantajeze”, conform textului citat.

Camera Deputatilor sau Senatul poate adopta o moțiune simplă prin care să-și exprime poziția cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a facut obiectul unei interpelari. Moțiunea poate fi inițiată de cel putin 50 de depuțati. Chiar dacă o moțiune simplă e votată de deputați, ea nu provoacă automat demiterea ministrului vizat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22