USR a depus în Parlament un apel împotriva violenței în politică

E.b. | 19.09.2017

Partidul Uniunea Salvați România a depus la Secretariatul General al Camerei Deputaților și Senatului un apel împotriva violenței în politică.

Pe aceeași temă

 

USR cere tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul din care fac parte, să își asume acest apel pentru a da un exemplu societății și pentru a descuraja orice formă de violență.
 

 

Apel împotriva violenței în politică

 

Parlamentul României condamnă în mod public folosirea violenţei de limbaj şi a agresiunii fizice în politica românească. Ca reprezentanţi ai cetăţenilor avem datoria să le susţinem interesele prin argumente şi prin vot, nu prin amenințări şi pumni. 

 

Din păcate, de la violenţa de limbaj practicată în politica românească până la politica pumnului în gură la propriu, nu a fost decât un pas. Prin aceasta declarație ne angajăm să menținem civilitatea în raporturile dintre noi, chiar în condiții de adversitate politică. Parlamentarismul presupune dezbatere, în contradictoriu, dar este nedemn pentru statutul de parlamentar să se apeleze la intimidări precum atacuri la persoana, amenințări, înjurături sau agresiune fizică, pentru a impune un punct de vedere, se arată în apelul depus de USR.

 

România este un stat membru al Uniunii Europene a cărei cultură este una a dialogului permanent dintre putere şi opoziție pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cetățenii. Democrația nu înseamnă dictatura majorităţii şi politica forței, ci decizia majorităţii cu respectarea minorităţii politice, adică a opoziției.

 

Noi, parlamentarii, suntem un model pentru societate, iar violenţa practicată în politică va face violenţa în general acceptabilă pentru societate şi o va încuraja în toate sferele sociale, de la violenţa în familie, până la violența în strada. Rolul nostru este să descurajam violenţa, prin exemplul propriu şi prin legi care să o combată şi nu să încurajăm nerespectarea normelor sociale şi mai ales a legilor. Avem responsabilitatea să menținem ordinea în societate şi să combatem orice încercare de instaurare a haosului prin violenţa de orice fel.

 

*******************

 

Apelul celor de la USR vine după ce senatorul Mihai Goţiu a fost lovit cu pumnii şi picioarele de către Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, incidentul având loc miercuri seară în pauza publicitară a unei emisiuni a postului de televiziune B1 TV.

 

Mihai Goţiu şi Mirel Palada au avut schimburi dure de replici în prima parte a emisiunii, iar după pauza publicitară moderatoarea a anunţat incidentul, emisiunea continuând fără prezenţa celor doi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22