USR a depus o plângere penală împotriva primarului Gabriela Firea pentru abuz în serviciu

E.b. | 31.05.2017

Uniunea Salvați România anunță că a depus, miercuri, o plângere penală la adresa primarului general Gabriela Firea, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Pe aceeași temă

 

 

Motivul: de mai multe luni "a refuzat sistematic" să pună pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului general al Municipiului București proiectele consilierilor USR.

 

"Deși de peste 7 luni afirmă public că USR nu vine cu proiecte pentru București, Gabriela Firea refuză sistematic să pună pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General al Municipiului București proiectele ce vin din partea consilierilor USR. Drept urmare, am depus plângere penală la adresa Gabrielei Firea, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu", se arată pe pagina de Facebook a USR Bucureşti.


 

USR a depus azi o plângere penală la adresa primarului general Gabriela Firea, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, întrucât timp de mai multe luni a refuzat sistematic să pună pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General al Municipiului București proiectele ce veneau din partea consilierilor USR, scrie pe pagina de Facebook a USR Bucureşti.

 

Conform Legii 215/2001, a administrației publice locale, primarul are printre altele și atribuții în privința întocmirii ordinii de zi a ședințelor CGMB. Consilierii USR au solicitat în mod repetat introducerea acestor proiecte pe ordinea de zi a ședintelor, i-au cerut primarului Firea și în scris să motiveze acest refuz, însă fără rezultat. Mai mult decât atât, chiar și departamentele primăriei, aflate în subordinea Gabrielei Firea, au întârziat mai mult decât cele 30 de zile prevăzute de lege să emită avizele necesare proiectelor propuse de USR. Aceste proiecte urmăresc eficientizarea activității spitalelor bucureștene, o îmbunătățire a serviciului public de deszăpezire, o rezolvare a situației câinilor fără pedigree din oraș sau înființarea unei comisii de imagine urbană în primărie. 

 

Unul singur dintre ele a fost introdus pe ordinea de zi după mai bine de trei luni de la depunere, și a fost respins de votul majorității PSD și ALDE.

 

Considerând că nu există niciun motiv legal care să justifice neluarea în seamă a proiectelor, care ar aduce reale beneficii orașului și cetățenilor, Uniunea Salvați România a făcut astăzi plângere penală la adresa primarului general.

 

Iată ce vizează proiectele întocmite și depuse de consilierii USR de la începutul mandatului, în iulie 2016 până acum:

 

Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri pentru îmbunătățirea signalisticii și serviciilor de recepție în spitalele din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București depus către consilierul local Cristina Mădălina Prună în data de 20.10.2016

 

Proiect de hotărâre privind Evaluarea și îmbunătățirea activității spitatelor din subordinea ASSMB depus de către consilierul Ana Maria Ciceală în data de 14.11.2016. (respins la vot*)

 

Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului anual de sterilizare gratuită a animalelor fără pedigree, cu stăpân la nivelul Municipiului București, depus în data de 24.11.2016 de către  consilerii locali Ana Maria Ciceală, Wring Roxana Sanda, Grigorescu Florin, Munteanu Cristian Mihai, Teodor Raluca Nicoleta, Coțofană Liviu Alin, Țugui Matei Ion, Gâdiuță Alexandru Valeriu, Stroe Bogdan Cristian

 

Proiect de hotărâre privind înființarea Comisiei de Imagine Urbană pe lângă Direcția de Urbanism a Primăriei Municipiului București depus în data de  21.12.2016, de către Wring Roxana Sanda, Ciceală Ana Maria, Teodor Raluca

 

Proiect de hotărâre privind interzicearea activităților și spectacolelor care folosesc dresuri de animale în divetisment (circuri ambulante sau expoziții) în Municipiul București depus în luna februarie 2017 de către consilierul Raluca Teodor

 

Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei nr 1- Norme de salubrizare ale Muncipiului București la HCGMB nr 120/2010 depus în data de 28.11.2016, de către consilierul Wring Roxana Sanda
 

În timp ce aceste proiecte zac pe undeva prin sertarele primăriei, ignorate, primarul general Gabriela Firea face experimente nereușite pe nervii și banii cetățenilor, luând măsuri heirupiste în diverse domenii, pentru ca apoi să renunțe la ele în fața valului de nemulțumire populară. Concomitent, cheltuiește sute de mii de euro pentru spectacole și pavoazări de ocazie ale orașului, cu elemente de o estetică îndoielnică. Indiferent din ce partid ar face parte, primarul trebuie să respecte legile și să lucreze în interesul orașului, colaborând și adoptând proiecte benefice indiferent de ce partid ar fi propuse.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22