USR depune motiune impotriva lui Tudorel Toader si o plangere penala pentru Rosia Montana

E.b. | 04.09.2017

Senatorul USR Mihai Gotiu, vicepresedinte al Senatului, a anuntat ca partidul sau va depune o motiune simpla contra ministrului Tudorel Toader.

Pe aceeași temă


 


Motivul: propunerile de modificare a legilor Justitiei. USR va depune si o plangere penala impotriva celor care au sustinut proiectul de exploatare Rosia Montana.


"Suntem hotarati sa luptam cu toate resursele, sa sprijinim oamenii din piata. Suntem impotriva pensiilor speciale, impotriva proiectului de exploatare de la Rosia Montana si impotriva oricaror 'surprize' pe care le mai au pregatite pesedistii. Suntem determinati sa nu cedam la nici una din aceste cauze", a declarat Mihai Gotiu pentru Romania Libera, precizand ca USR "se va bate" pentru toate astea in comisiile parlamentare si in plen.


Declaratiile au fost facute duminica seara, cand Mihai Gotiu s-a alaturat protestatarilor din fata sediului Guvernului, conform ziare.com


De asemenea, senatorul a precizat ca USR va face plangere penala impotriva celor care au contribuit la sustinerea proiectului de exploatare de la Rosia Montana si, in plus, va solicita un vot final pe Legea anticianura, care asteapta in Parlament din 2007.

 

Propunerile lui Tudorel Toader de modificare a legilor Justitiei au starnit critici din partea magistratilor, Opozitiei si societatii civile, precum si ingrijorarea ambasadelor.


Pe de alta parte, declaratiile premierului Mihai Tudose potrivit carora Guvernul pregateste relansarea proiectului de exploatare a resurselor minerale din zona Rosia Montana, intentionand sa blocheze dosarul depus de guvernul Ciolos la UNESCO, au starnit ample reactii negative. Ambele initiative au scos din nou oamenii in strada, la proteste.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22