USR dezvăluie cum angajați ai Primăriei Sector 5 falsifică semnături pentru candidații PSD la locale

Laurentiu Gheorghe | 17.08.2020

Vlad Voiculescu (USR) a postat un clip video în care apar funcționari ai Primăriei Sector 5 care ar falsifica semnături pentru candidaturile lui Firea și Daniel Florea.

Pe aceeași temă

USR anunță de asemenea că a sesizat DNA și Poliția Capitalei, susținând că datele personale ale celor asistați social aflate la dispoziția funcționarilor din primărie sunt folosite pentru întocmirea listelor depuse la Autoritatea Electorală cu semnăturile falsificate ale acestora.

USR a sesizat DNA și Poliția Capitalei, susținând că datele unor oameni cu condiții precare ar ajunge la funcționari publici care le-ar falsifica semnăturile și le-ar folosi pe listele depuse la Autoritatea Electorală pentru candidaturile primarului general Gabriela Firea și primarului Sectorului 5, Daniel Florea. Vlad Voiculescu a postat pe Facebook un filmuleț în care apar angajați ai Primăriei Sectorului 5 care ar falsifica semnături pentru Firea și Florea.

Anunțul a fost făcut de către Octavian Berceanu, consilier USR în Consiliul General al Municipiului București.

„Folosirea ilegală a datelor cu caracter personal în procesul electoral a devenit o practică tolerată de AEP, DNA și DIICOT. Datele oamenilor cu condiții precare ajung la funcționarii publici organizați în grupuri infracționale, care le falsifică semnăturile și le folosesc pe listele depuse la Autoritatea Electorală. Așa se fură alegerile în România 2020!

O structura de crimă organizată preia datele noastre, probabil de la Direcția Generală de Evidența a Persoanelor a Municipiului București și le folosește pentru constituirea listelor de susținători, necesare în competiția electorală. Beneficiarii sunt primarii din București, consilierii locali și generali. Cazul e cunoscut, dar tolerat de AEP, DIICOT și DNA.

E subiectul sesizărilor pe care le-am trimis către Direcția Nationala Anticorupție și DGPMB privind crimă organizată, instituirea unui grup infracțional, una dintre fabricile de semnături false pentru alegerile locale ale PSD, respectiv sectorul 5 și Primăria Generală.

Poliția Română cred că e timpul să te autosesizezi și să deschizi un dosar de cercetare penală pentru că vorbim de constituirea unui grup infracțional organizat având ca scop fraudarea procesului electoral și încălcarea legislației specifice , conform Codului Penal Art. 322: Falsul în înscrisuri sub semnătură privată Art. 323: Uzul de fals privind încălcarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, art. 49”, a scris pe Facebook consilierul USR.

Vlad Voiculescu a postat un filmuleț în care apar angajați ai Primăriei Sectorului 5 care ar falsifica semnături pentru Firea și Florea.

„Furtul (=peseditul) este in firea lor! La primarie DFecta a Sectorului 5, oameni platiti din bani publici falsifica semnaturi de zor pentru PSD, Florea si Firea. Aceasta este imaginea tragica a administratiilor locale din Bucuresti conduse de baroni.
Alianta USR PLUS va depune maine plangere penala impotriva PSD, a primarului Daniel Florea si a tuturor persoanelor care apar in acest video. Infractiunile comise sunt fals, uz de fals, delapidare (folosirea resurselor primariei in scopul personal si de partid) si abuz in serviciu", a anuntat si Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22