USR: Dragnea vrea să scape de Lazăr ca să închidă dosarul mitingului din 10 august

Redactia | 26.08.2018

Opoziția a reacționat dur la anunțul făcut de ministrul Justiției de declanșare a procedurii de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr, de fapt începerea procedurii de revocare din funcție a acestuia.

Pe aceeași temă

 

 

 

Liderul PNL, Ludovic Orban a criticat în termeni duri intenția lui Tudorel Toader, pe care l-a acuzat că acţionează ”în numele grupului de infractori care conduc România”, pentru a-l îndepărta din funcţie pe Augustin Lazăr.

 

“Nu cunosc niciun motiv care să declanşeze această cercetare. Este clar că Tudorel Toader acţionează în numele grupului de infractori care conduc România, pentru a îndepărta din funcţiile de conducere şi din funcţiile de procurori pe orice procuror a îndrăznit să întocmească dosare unui potentat al zilei, unor lideri ai PSD şi ALDE. Este un demers care nu are niciun fel de fundament. După opinia mea, activitatea procurorului general este o activitate care nu poate să creeze nici semne de întrebare şi în niciun caz temeiuri pentru declanşarea acţiunii ministrului Justiţiei”, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, Ludovic Orban.

 

La rândul lor, cei de la USR îl acuză pe Tudorel Toader că vrea să încheie misiunea de a decapita toți procurorii șefi și că urgența de a-l demite pe procurorul general a apărut după deschiderea dosarului privind violențele de la mitingul din 10 august.

 

Dragnea vrea să scape de Augustin Lăzăr ca să închidă dosarul mitingului din 10 august. PSD vrea să ascundă adevărul așa cum a făcut cu Revoluția și mineriadele pentru a-și scăpa liderii care au dat ordine”, a declarat președintele USR Dan Barna.

 

Ancheta Parchetului General, care a primit peste 700 de plângeri, însoțite de fotografii și clipuri video, va duce cu siguranța la câțiva dintre decidenții din instituții publice care ascultă ordine de la PSD, în loc să își respecte datoria de a asigura siguranța cetățenilor, au mai precizat cei de la USR.

 

Fostul premier Dacian Cioloș avertizează și el că, sub pretextul evaluării procurorului general al României, ministrul Tudorel Toader încearcă să pună presiune pe dosarul violențelor la care au fost supuși cetățenii care au protestat în 10 august și să decapiteze conducerea Parchetului General.

 

”Nu este nicio surpriză comportamentul ministrului Toader. A procedat în aceeași manieră și când a dorit demiterea conducerii DNA: De data aceasta, folosește o informație parțial adevărată, parțial falsă, doar ca să poată declanșa o procedură de evaluare împotriva lui Augustin Lazăr pentru simplu motiv că acesta s-a opus public ministrului în mai multe rânduri. Pare tot mai clar: cine îndrăznește să conteste acapararea politică a instituțiilor statului care ar trebui să lucreze independent de puterea politică, e considerat ca fiind parte a “statului paralel” și trebuie preluat sub controlul liderilor PSD-ALDE”, a scris Cioloș pe Facebook

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22